Hirdetés


A következő hónapban tetőzik a koronavírus-világjárvány ötödik hulláma – nyilatkozta Kacskovics Endre, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára az InfoRádiónak.

Hirdetés

Kacskovics Imre professzor szerint “kerülni kell a zárt helyeket, így a jacuzzit, az élményfürdőt vagy a szaunát is, amelyek teret adnak a fertőzés közvetlen átadásának. Vannak olyan lehetőségek, amelyek szerint a családok bungalószerűen tudnak pihenni, elkülönülten, lehet ilyenekkel élni, a nagy fertőzési kockázatot vissza kell fogni.”
Az állatorvos azt mondta, hogy a korábbi védőoltások által nyújtott védelem az omikronnal szemben korlátozott, mert az omikron hatékonyabban tudja kikerülni az oltásokat, mint a delta vagy a korábbi verziók.

Hirdetés
“De azt is látjuk, hogy a harmadik oltás szükséges ahhoz, hogy az ember ne betegedjen meg a vírustól, és mivel a magyarok viszonylag régen, augusztusban kezdték beadni a harmadik oltást, én jó szívvel ajánlom az időseknek, az immunhiányosoknak és az egészségügyi dolgozóknak, hogy a negyedik oltást is érdemes felvenni” – mondta Kacskovics Imre.
A tanszékvezető egyetemi tanár azt mondta: mivel pár nap alatt felszalad az antitestszám az oltás után, nem kell a védettségre hetekig várni. Szerinte aki a veszélyeztetett csoportok valamelyikébe tartozik, az minél előbb, még az omikronos esetek robbanása előtt kérje a szükséges oltást.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés