Hirdetés


A téli időjárás meglepő fordulatot vett, mivel az idei karácsonyi ünnepi időszakban a hagyományosan hófödte tájak helyett enyhe, hómentes időjárást várnak a meteorológusok. Az Időkép legfrissebb jelentése szerint a hideg időjárás a hét második felében enyhülést mutat, így vasárnap, szenteste napján akár 15 fok körüli hőmérséklet is elképzelhető.

Hirdetés

A fehér karácsony, amely sokak számára az ünnepek varázsának szerves része, idén elmaradhat. A hétvégi előrejelzések erős, viharos nyugati szélre és időszakos esőzésre utalnak, miközben a jellemzően télies hideg hőmérsékleteknek nyoma sem lesz – napközben akár 10 fok feletti hőmérsékletek is lehetnek.

Hirdetés

A jelentés kiemeli, hogy éjszakai gyenge fagyok csak elvétve fordulhatnak elő. Ezek alapján az előrejelzések szerint nagy valószínűséggel enyhe időjárás várható ebben az ünnepi időszakban, ami csalódást okozhat azoknak, akik a hagyományos, fehér karácsonyra vágytak. Úgy tűnik, az idén is türelmet kell gyakorolniuk azoknak, akik a hóesés varázslatát várják karácsonykor.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés