Hirdetés


Itt a kormány bejelentése a negyedik hullámról, aminek senki sem fog örülni!
A járványnak még nincs vége, a szakértők szerint várható egy negyedik hullám, ami döntően azokat érinti majd, akik nem olttatták be magukat – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón.

Hirdetés

Kijelentette ugyanakkor, hogy a Magyarországon elérhető mind a hat oltóanyag védettséget nyújt a ma ismert mutációkkal szemben. A miniszter közölte továbbá, hogy oltási akciót indít a kormány, amelynek keretében a háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem olttatták be magukat, mivel ez a korosztály legveszélyeztetettebb.
A járványnak még nincs vége, ezért továbbra is fontos az oltás felvétele

Hirdetés
Gulyás Gergely közölte: két napon belül beolthatók azok, akik most kérnek vakcinát. Hozzátette: a járványnak még nincs vége, a szakértők szerint várható egy negyedik hullám, ami döntően azokat érinti majd, akik nem olttatták be magukat. Kijelentette ugyanakkor, hogy a Magyarországon elérhető mind a hat oltóanyag védettséget nyújt a ma ismert mutációkkal szemben. Megjegyezte: a delta variáns terjedési sebessége hatszor, hétszer nagyobb lehet, mint az eredeti vírusé.
Regisztráció az oltásra vakcinainfo.gov.hu/ honlapon.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés