Hirdetés


Dávid Mihály nyíregyházi mérnök évről évre elkészíti időjárás előrejelzését, amely jelentős népszerűségnek örvend. A Ripost összefoglalta, hogy mit jósol a Dávid-Naptár a 2021 évre. Ebből készítettünk egy rövid kivonatot:
2021 január: a hónap második fele lényegesen hidegebb lesz, a hónap közepén pedig csapadék várható. Februárban nappal már 5 – 10 °C-ig is melegszik a hőmérséklet, de a hónap első felében még keményebb fagyok is lesznek. Márciusra a naptár már szép tavaszt jósol, éjszakai fagyokkal.
Április: a naptár április 20. körülre jósolja az erősebb felmelegedés kezdetét, napközben akár 26 – 27 °C-kal. A hónap közepe és vége igen csapadékos lesz. Május egyenletes meleget hoz, napközben 20 °C körüli hőmérséklettel, némileg hűvös éjszakákkal. Jelentős mennyiségű csapadék várható a májusi hónapban.

Hirdetés

A nyár júniusban ajtóstul ront a házba, és az első igazi nyári hónap vége máris kánikulát hoz. A hónap első felében ugyanakkor még jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Július közepe is csapadékos lesz, záporokkal zivatarokkal, július vége azonban erős kánikulát, 35-40 fokot is hozhat. Augusztus elején szerencsére csökken a forróság, de a hőmérséklet az enyhülés után ismét 35 °C körülire emelkedik, és viszonylag kevés lesz a csapadék. Augusztus 20-ára már 30 °C-ra hűl a hőmérséklet.
Szeptemberben végre enyhül a forróság, de a hónap közepén még számíthatunk 30 °C körüli hőmérsékletre is. Viszonylag sok csapadék hull majd. Már október elején lehűlés várható, míg a hónap közepén tovább hűl a hőmérséklet. Jelentős csapadék hull majd 20-a körül. Novemberben éjszaka már fagypont körül alakul a hőmérséklet, nappal pedig maximum 10 °C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. A hónap végén már fagyni fog, és akár az első hó is lehullhat.
Decemberben valószínűleg nem lesz fehér a Karácsony, hideg lesz a hónap első felében, éjszaka már fagyni fog, és többnyire nappal sem emelkedik 0 °C fölé a hőmérséklet. Karácsony körül felmelegedés kezdődik, szilveszterkor pedig akár a 10 °C-ot is elérheti a hőmérséklet.
A fenti információk forrása a Ripost.hu

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés