Hirdetés

Baleset esetén elküldi a pozíciódat egy megadott telefonra, és ez még közel sem minden.
Szeretnél egy olyan markolatot a biciklidre, ami egyszerre fényforrás, index, lopásgátló, fitneszsegéd és segélyhívó? Akkor megvan, mit kérsz karácsonyra.
A napokban indult el a közösségi gyűjtés az Indiegogón egy magyar fejlesztésű találmányra, a Moow SmartGripre – írta a HVG. Ez egy különleges biciklimarkolat, aminek a szélében egy 360 fokban látszódó erős fényforrás van, amivel indexelhetsz.
A markolat összekapcsolódik a telefonoddal, a hozzá tartozó fitnesz alkalmazással pedig látod, hogy mennyit tekertél, hány kalóriát égettél el, illetve nyomon követi a mozgásodat a térképen.

A SmartGrip lopásgátló is. Ha leteszed a biciklit, és a telefonoddal ezt meg is mondod neki (a hozzá tartozó appnál beállítod, hogy a biciklit most lezártad), akkor egyből jelez neked, ha valaki mozgatja. Ezt nem hanggal teszi, hanem a telefonodra küldi a szignált, így diszkréten, de biztosan tudod, ha valaki babrál a bringával.
Az eszköz képes érzékelni, ha egy komolyabb erőhatás éri a biciklit. Ezt balesetként értelmezi, és küld egy jelzést a GPS-pozícióddal arra a telefonszámra, amit te megadtál balesetki kontaktként.
Minden funkciója ellenére a kütyü nem merül gyorsan, a leírás szerint egy feltöltéssel 300 órát bír, töltése microUSB-n keresztül oldható meg.
Ahhoz, hogy a Moow SmartGripet megvehesd, 30 ezer dollárra van szüksége a fejlesztőknek. Egy ilyen markolatpár 79 dollárba (kb. 25 ezer forintba) fog kerülni azoknak, akik a legelején rendelik meg a terméket.
Forrás: lajk.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés