Hirdetés

Orosz!
A szíriai Latakia partjai közelébe érkező orosz rakétacirkáló nagy hatótávolságú föld-levegő rakétákkal minden ellenséges légi célpontot megsemmisít, amely az orosz légibázist fenyegeti – közölte az védelmi minisztérium. A “Moszkva” rakétacirkáló érkezését azután jelentették be, hogy kedden két török F-16-os lelőtt egy orosz Szu-24-es vadászbombázót Szíriában. Az orosz harci gép a terroristák állásait támadta, miközben a török légierő gépei kilőtték. Ankara állítása szerint a Szu-24-es megsértette a török légteret, azonban a Moszkva által nyilvánosságra hozott repülési adatok ezt cáfolják. A Kreml azzal vádolja Törökországot, hogy a terroristákat támogatja Szíriában.
Válaszlépések
Az incidens óta orosz vadászgépek kísérik a bombázókat a terrorellenes hadműveletek során, hogy megvédje őket egy hasonló agressziótól. Oroszország figyelmeztetést adott ki, hogy elpusztít minden légi járművet, amely veszélyezteti a közel-keleti országban állomásozó alakulatait. Az orosz vadászbombázó lelövését követően Moszkva felfüggesztett minden katonai kapcsolatot Törökországgal. A Hmeimim légibázis közelébe vezényelt orosz rakétacirkáló minden ellenséges légi járművet megsemmisít nagy hatótávolságú rakétáival.
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy Sz-400-as légvédelmi rakétarendszerrel erősítik meg az orosz légibázis védelmét Szíriában.
Forrás: oroszhirek.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés