Hirdetés

Japán egyik legszebb virágparkja a Higashimokoto Park Hokkaido szigetén, ahol tavasszal 1 millió Shibazakura bontja szirmait, egybefüggő virágszőnyeget alkotva.
A Japánban található Hokkaido sziget gyönyörű természeti kincseket rejt, több nemzeti park is található a szigeten vulkánokkal, hőforrásokkal, különleges növényvilággal, leglátványosabb nevezetessége azonban a Higashimokoto Virágpark.
Higashimokoto Virágpark
A Virágpark egyik legnépszerűbb látványossága a rózsaszínű Takinoue domb, ahol a rózsaszínben pompázó virágok geometrikus alakzatokat alkotnak. A domb tetejére kacskaringós virágösvényeken lehet feljutni.

1 millió Shibazakura rózsa
Közel 1 millió Shibazakura rózsának ad otthont Hokkaido gyönyörű virágparkja, a Higashimokoto Flower Park, ahol 100 négyzetméteres területen színes virágszőnyeg borít mindent.

Hirdetés


A virágpark szezonális látványosság, hiszen az apró, fehér, rózsaszínű, lila és pink virágokkal borított színpompás dombok csak tavasszal, áprilistól június elejéig láthatók.

Minden évben virágfesztivált rendeznek
A Higashimokoto Virágparban a virágzás idején áprilistól június elejéig minden évben virágfesztivált rendeznek a színpompás virágok tiszteletére.

Hőforrások és vulkánok a szigeten
Shikotsu- Toya Nemzeti Park vulkánokkal, és hegyek között megbúvó apró tavakkal tarkított táj. A parkban számos hőforrás és jellegzetes japán onsen fürdők találhatóak. A Daisetsu-zan Nemzeti Park pedig számos érdekes élőlénynek ad otthont, kedvelt élőhelye a japán darunak is.

Hokkaido fővárosa Sapporo a fesztiválok kiemelt helyszíne. Évente több mint 1200 kulturális eseményt és fesztivált rendeznek, mint például a téli jégtábla fesztivál és a nyári levendula fesztivál.
Forrás: impressmagazin.hu

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés