Hirdetés


A 14 éves Bartha Boglárka, Bogi, az olimpiai bajnoki címért folytatott kemény edzések mellett komoly egészségügyi problémákkal küzd. A lány képtelen lábra állni, mivel teste nem tudta folyamatosan megbirkózni az intenzív edzésterheléssel. Édesanyja, Choma Krisztina, mindent megtesz, hogy segítsen lányának.
Bogi már kétéves korától balettozott, és négy éves korától a ritmikus gimnasztika szerelmese lett. “Bogi eléggé kitűnt a tömegből. Országos bajnok lett rögtön az első versenyén,” mesélte büszkén édesanyja, Krisztina, aki Pestszentlőrincen neveli lányát.

Hirdetés

Azonban Bogi álmai szertefoszlottak, amikor a lábai elkezdtek fájni, és végül teljesen képtelen volt járni. Két éve a diagnózis combcsontfej-nekrózis lett, melyet sérülés okozott. Krisztina szerint lánya edzője nem szentelt elegendő időt a megfelelő lazításra.

Fotó: Olvasói fotó

Hirdetés

Krisztina már tervezte Bogi műtétjét, de a több millió forintos beavatkozás előtt véradásra van szükségük.
A nehéz idők ellenére Krisztina és Bogi továbbra is egymásra számítanak. “Nekem a lányom ad erőt, hogy sikeresen túllegyünk ezen az egészen és boldog legyen: végre meggyógyuljon, visszakapja az életét, újra tudjon járni. Ezek nagyon nagy dolgok nekünk,” mondta Krisztina.
A sportolói élet mellett Bogi a tanulmányaira is nagy hangsúlyt fektet, és már tervezi, hogy orvos lesz, pontosabban ortopéd traumatológus, hogy olyan gyerekeken tudjon segíteni, mint ő.

Fotó: Olvasói fotó

Hirdetés

Június 19-én Bogi csípőprotézis műtétje lesz. Krisztina bízik abban, hogy az emberek az országban szurkolni fognak érte, és reméli, hogy addig megkapják a szükséges vért.
Irányított véradás az ország bármely pontján lehetséges. Minden vércsoportot szívesen fogadnak. Név: Bartha Boglárka, TAJ szám: 128 286 692, Kórház neve: WABERER Medical Center, Műtét időpontja: 2023.06.19., Kezelőorvos; dr. Zahár Ákos, Szül. idő és hely: 2009.01.27. Budapest

Fotó: Olvasói fotó

Forrás
Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés