Hirdetés


Július 21 UTÁN NE hagyjon nyitva se ablakot, se ajtót, ha elmegy otthonról, vagy kimegy a kertbe!! Mindenképpen zárja kulcsra az ajtót!
Mit kell tudnunk a tolvajokról?
A betöréssel ellentétben a besurranó tolvajok nem feszegetnek zárakat, nem törnek be autó üvegeket és nem figyelik meg sokáig a célpontul kiszemelt helyeket.

Hirdetés

Általában egyedül dolgoznak és nem este, hanem fényes nappal osonnak be a házakba és könnyen megszerezhető értékeket lopnak el. Az esetek nagy részében alig egy percet tartózkodnak az épületben, a társasházakból javarészt az előszobában található értékeket viszik el (kulcsok, pénztárca), míg a kertes házaknál a konyha asztalról lopnak – feltéve, ha oda pakoljuk le a dolgainkat. Ha éjszaka jutnak be a házba, akár még a hálószobában is megfordulhatnak míg a lakók alszanak.

Hirdetés

Mit tehetünk a besurranás kivédése érdekében?
Zárjunk mindent kulccsal. Az első és legfontosabb dolog az ajtók és kapuk (még a kerti kiskapu is!) kulcsra zárása minden alkalommal. Talán időigényesnek és feleslegesnek tűnik ez az elővigyázatosság akkor, amikor csak a kertbe megyünk ki, de sokszor épp ennyin múlik, hogy a mi házunkat szemelik-e ki vagy sem.Ne feledkezzünk meg az ablakokról sem. Az ablakokat ne hagyjuk órákon keresztül felügyelet nélkül nyitva. Ha feltétlenül szükséges, hagyjuk csak bukóra engedve. Társasházi földszinti és alsó szinti lakásunk ablakaira szereltessünk rácsot.

Hirdetés
Autónkat, még ha a kertben vagy garázsban áll is, zárjuk le. Emellett pedig ne tartsuk könnyen megtalálható helyen, a bejárati ajtó közelében a slusszkulcsot se.

Címlapfotó: illusztráció
Forrás: hitelforum.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés