Hirdetés

Hirdetés
Fotó: Lautaro Maislin / Twitter

Merényletet kíséreltek meg helyi idő szerint csütörtök este az argentin alelnök ellen, a politikus sértetlen maradt, a támadót a rendőrség elfogta.
A merényletkísérlet Cristina Fernández de Kirchner otthona előtt történt, ahol az alelnök éppen híveit fogadta, akik azért gyűltek össze, hogy támogatásukat fejezzék ki a korrupcióval gyanúsított politikus felé.

Hirdetés
Sajtóértesülések szerint a támadó egyenesen Kirchnerre szegezte a fegyvert. Az ügyben megszólaló Alberto Fernández elnök azt mondta, a fegyver meg volt töltve, és a gyanúsított meg is próbálta elsütni, viszont egyelőre tisztázatlan okok miatt nem sült el, s az alelnök “csupán ennek köszönheti életét”.
“A támadást a lehető leghatározottabban el kell ítélnie egész Argentínának, beleértve az összes politikai erőt, mert a demokráciánkat érinti” – fogalmazott televíziós beszédében az elnök, aki egyébként péntekre munkaszüneti napot hirdetett a merényletkísérlet miatt.

Hirdetés

Cristina Fernández de Kirchnerre az előző héten 12 év börtön és közhivataltól eltiltás kiszabását kezdeményezte az ügyészség, mert a vád szerint 1 milliárd dollárnak megfelelő összeggel károsította meg az országot bűnszervezet irányításával, melyen keresztül jogellenesen egyik barátjának és szövetségesének ítéltek oda 51 útépítési közbeszerzést.

HirdetésHirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés