Hirdetés

Fotó: Blikk/Zsolnai Péter


Karikó Katalin, aki a világ egyik legelismertebb tudósaként már orvosi Nobel-díjjal is büszkélkedhet az mRNS alapú vakcinák fejlesztéséért, újabb jelentős elismerésben részesült. A szegedi születésű kutató most a Pápai Életvédő Akadémia tagjává választásának örülhet, amelyet maga Ferenc Pápa tüntetett ki ezzel a megtiszteltetéssel.

Hirdetés

A Pápai Életvédő Akadémia, amely a ’90-es években alakult, a világ egyik legprestízsebb tudományos társasága. Tagjainak számát szigorúan korlátozzák, egyszerre legfeljebb 70 személy lehet részese ennek az elit csoportnak. A tagokat az aktuális pápa nevezi ki ötévente, ami kiemeli a kinevezés jelentőségét és személyességét.

Hirdetés

Karikó Katalin kinevezése a Pápai Életvédő Akadémia tagjává nem csak személyes siker, hanem a tudományos közösség számára is fontos elismerés. Ez a megtiszteltetés ismételten megerősíti Karikó Katalin kutatásainak és eredményeinek fontosságát, valamint a nemzetközi tudományos életben betöltött kiemelkedő szerepét.
Gratulálunk Karikó Katalinnak ehhez a rendkívüli elismeréshez, amely újabb mérföldkő a pályafutásában és további inspirációt jelenthet a jövőbeli kutatásokhoz.

Hirdetés

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés