Hirdetés


Egy ausztrál tengerészt és kutyáját találták meg a Csendes-óceánon, miután több mint két hónapja eltűntek a radarokról. Az 51 éves férfi és négylábú barátja áprilisban indultak útnak Mexikóból a Francia Polinéziába, de a hajójukat sajnálatos módon néhány héttel utána egy vihar megrongálta.

Hirdetés

Egy halászhajó mentette ki a párost ezen a héten, miután egy helikopter észrevették őket a nyílt tengeren hánykolódni. A halászhajón dolgozó orvos vizsgálta meg a férfit, és megállapította, hogy egészségi állapota stabil, bár láthatóan lefogyott, és szakálla hosszúra nőtt. A férfi 6000 kilométeres útra vállalkozott Mexikó, La Paz városából.

Hirdetés

A rossz időjárás következtében a hajó elektronikája meghibásodott, és a tengerész, valamint kutyája a Csendes-óceán viharos északi részén sodródva hánykolódtak hetekig – számolt be a BBC. A tengerész beszámolt arról, hogy halászfelszerelésének és a természetnek köszönhetően tudtak túlélni. Nyers halat ettek és esővizet ittak a hosszú, két hónapos időszak alatt. A mentőhalászhajó végül Mexikóba vitte őket, ahol a tengerész orvosi vizsgálatokon esett át, és szükség esetén további kezeléseket is igénybe vehet.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés