Hirdetés


A kiderul.hu munkatársa, Molnár László meteorológus, a 24.hu-nak elmondta, hogy a hét első felében ködös reggelekre és felhős, borús, szürke, párás nappalokra számíthatunk. A napot csak rövid időszakokra láthatjuk és elsősorban a keleti és az északkeleti országrészben. A hajnali hőmérséklet fagypont körül alakul, egyes fagyzugos területeken -5 fokot is mutathatnak a hőmérők, a maximum pedig nem haladja meg a plusz 5-6 fokot. Számottevő csapadék sehol nem valószínű – írja a 24.hu.

Hirdetés

Csütörtökön viszont egy markáns hidegfront éri el Magyarországot északról.
Emiatt a magasban már szerda este-éjjel 6-8 fokkal hidegebb légrétegek áramlanak hazánk fölé. Ez a felszínen még nem okoz érezhető lehűlést, de a magasabban fekvő északkeleti tájakon hózáporok este, éjszaka alakulhatnak ki, a Zemplénben akár 1-2 centis hótakaró sem kizárt.
Csapadék egyébként a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre a legvalószínűbb.
Napközben az esetleges hó is elolvad majd a hegyekben. Ezzel együtt mindenhol tisztul a levegő, a fagypont körüli éjszakák után a nappali maximumok csütörtökön és pénteken is 4-11 fok körül alakulnak. Pénteken pedig már fel is szakadozik a front felhőzete, és bár felmelegedés kezdődik, ez nem fog sokáig tartani.

Hirdetés
Az agronaptar.hu hosszabb távú előrejelzése szerint vasárnap újabb északi hidegfront tör térségünkbe.
Ez már érezhető lehűlést okoz, a fagyos éjszakákra bőven átlag alatti, 3-8, 2-7 fokos nappali maximumokkal. Ez a jövő hét folyamán már a síkvidéken is havat hoz. A modellek alapján november 24-én egy újabb hidegfront érkezése látszik, egyre valószínűbb, hogy időjárásunkban megnyílik az északi pálya.
Az elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön most! Nagyon hideg tél jön! Itt a nagy 4 hónapos előrejelzés novembertől februárigAz elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön most!A numerológus által adott előrejelzés értelmében a nagy fagyra november második felében számíthatunk, ugyanakkor kitart december végéig – írja a Tudásfája. December első pár napjában enyhülés jön, de Miklós napja körül ismét hidegebbre fordul az idő, és érkezik a nagyobb havazás is. 10-e körül pár napig nagyon hideg lesz, majd szelesebb napok következnek.

Hirdetés
KARÁCSONYKOR IS FAGYRA ÉS AKÁR VIHARRA IS SZÁMÍTANI KELL
Az előrejelzés szerint a viharos és még mindig kellemetlenül hideg napok december egész további részében kitartanak, Karácsonykor és Szilveszterkor is erre számíthatunk.
Igazán erős fagyok pont Karácsony tájékán lesznek, de a két Ünnep között jelentős mennyiségű hóra lehet számítani.
JANUÁRBAN SOK HÓ ESIK
Vízkeresztig tisztább időre és helyenként havas esőre számíthatunk. Ezután kemény fagy következik, amely az egész januárt érinti, elsősorban a hónap utolsó harmadát. Január közepén lesz intenzívebb hóesés.

Hirdetés
FEBRUÁRBAN FOLYTATÓDIK AZ ERŐS HAVAZÁS
Február első két hete a január egyenes folytatása lesz, hóval, széllel és hideggel, de a hónap közepe körül megenyhül az idő, Bálint napján felmelegszik az időjárás, de a következő két napra még visszatér a havazás, a fagy pedig egész a hónap végégig kitart.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés