Hirdetés

Fotó: MTI


Az időjárás frontok nem hagynak fel, és Magyarországon a hétvégére ismét erős havazásra és szélviharra lehet számítani. A HungaroMet legfrissebb előrejelzése szerint a Duna-Tisza közén, a Tisza mentén, valamint a Dunántúl nyugati részén várhatóan egész nap zárt felhőzet borítja majd az égboltot. „A Duna-Tisza közén, a Tisza mentén és a Dunántúl nyugati részén lehetnek egész nap zárt felhőzettel borított tájak,” áll az előrejelzésben.

Hirdetés

Az említett területeken délután kezdődő hószállingózásra is számítani kell, és ez a keleti megyékben is előfordulhat. Ezzel szemben más országrészekben hosszabb napos időszakokra is lehet esély. Az északi szelek a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénkülnek meg, különösen a Bakonyban és a Zemplénben erős széllökések várhatók.

Hirdetés

A nappali hőmérsékletek -1 és +4 Celsius fok között alakulnak, míg estére -6 és -1 fok közé hűlhet a levegő. Külön figyelmeztetésben jelezték, hogy este és éjjel, főként a Tiszántúlon és délkeleten, valamint pénteken a középső országrész keleti részén is előfordulhat hószállingózás. A hétvége továbbra is kemény hideget hoz, éjszakánként gyengébb fagyokkal, nappal pedig 0 Celsius fok feletti hőmérsékletekkel, élénk, néhol erős széllel kísérve.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés