Hirdetés


Az utolsó jogorvoslati lehetőségét is elbukta Galambos Lajos, akit áram-, gáz- és vízlopás miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéltek. Úgy tűnik, hogy nem szabadulhat hamarabb a zenész.

Hirdetés

Az Alkotmánybíróság elutasította a zenész panaszát, s mivel ez volt az utolsó jogorvoslati lehetősége, kénytelen lesz leülni a rá kiszabott börtönbüntetést, vagyis csak 2025-ben szabadulhat. Csupán abban az esetben csökkenthető a büntetés időtartama, ha kiérdemli a feltételes szabadlábra helyezését.

Hirdetés

Az Alkotmánybíróság így indokolta a döntését:
„Az indítványozó által előadott érvek ezért az Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bekezdésével összefüggésben nem vetik fel a Budapest Környéki Törvényszék döntését érdemben befolyásoló alaptörvény-ellenesség kételyét, és nem alapoznak meg alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdést sem”.
Az utolsó információk szerint Galambos Lajos állapota még tovább romlott a rácsok mögött: egy hónappal ezelőtt azt az információt kaptuk, hogy már tisztálkodni sem tud egyedül. Ugyanakkor az otthonápolási kérelmét is elutasították korábban.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés