Hirdetés


Sziasztok, egy ideje már motoszkál bennem, hogy ezt nem kéne magamban tartani, és jobb lenne, ha erről egy ország tudna, ám csak mostanra érett meg a dolog bennem annyira, hogy meg is osztanám veletek.

Hirdetés

A 14 éves kisfiam, Tamás az egyik pécsi Általános Iskolába jár, amit most nem neveznék meg, elég ha annyit mondok, hogy egy híres magyar regény és meseíróról nevezték el az épületet. Na de a lényeg. A fiam tegnap panaszkodva jön haza, hogy ugyan mi történt vele. Zaklatottan meséli, hogy felállította a tanár órán, (és hangosan el kellet mondania mi volt a beszélgetés tárgya – amin mind az osztály, mind maga a tanár nevetett) mert éhes volt és óraközben kért az osztálytársaitól pénzt, hogy a következő szünetben a büfében tudjon valamit venni magának.

Hirdetés

Engem nagyon meglep a dolog, mert 14 évesen fiamnak, megmondom őszintén napi 500ft-ot! adok, hétfőtől – péntekig. Szülők. Vajon ez ennyire kevés lenne?! (Én igazán kíváncsi vagyok, manapság más szülő mennyi pénzt ad a gyerekének napi szinten, ebben a korban..?!) Felelős anyaként úgy gondolom nem, nem az. Számon is kértem a fiam, hogy miért csinálta ezt, erre elmesélte, hogy azért mert aznap már reggel elvesztette a napi zsebpénzét, amit nem mert elmondani, csak így utólag. Természetesen én hiszek a kisfiamnak, így azt is elhiszem, hogy ez így volt.

Hirdetés

Ebben az esetben felháborítónak tartom a tanár ilyen természetű viselkedését és azt, hogy ezért egy osztály előtt kellett úgymond megszégyeníteni. Tudom.. nem egyedi az eset, de komolyan 2018-at írunk emberek! Szomorú, hogy ilyen emberek foglalkoznak manapság gyerekekkel..! Ezenkívül nem hiszem, hogy ezt csak így lehetett volna megoldani..Egy felháborodott és büszke anyuka.

K. Zita
Címlapfotó: illusztráció
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés