Hirdetés

Az 1971-ben született, világhírű gorilla tökéletesen kommunikál jelbeszéddel. Szellemi és nyelvi fejlődése miatt a tudósok olyan információkhoz jutottak, ami nagyban segítette az emberszabásúak kutatását.
Koko előtt a gorillák intelligenciájáról nem sokat tudtunk, de ez a kivételes tehetségű nőstény mindent megváltoztatott. Az elmúlt évtizedekben olyan szintet ért el a jelbeszédben, mint azelőtt egyetlen állat sem, több mit 1000 fogalom jelét sajátította el. Koko 3-6 szóból álló mondatokkal kommunikál, emberi intelligenciahányadosa 70 és 95 mozog.
Koko imádja a cicákat. Néhány évvel ezelőtt már befogadott egy macskát, akit úgy gondozott, mintha a saját kölyke lenne. Az évek során több cicája is volt, de egy idő után nem akart velük foglalkozni, ugyanis saját gyermeket szeretett volna. Azonban hiába kerestek neki társat, Koko nem hozott utódot a világra.
Most 44. születésnapjára gondozója ismét kiscicákkal örvendeztette meg. A doboznyi alomból két csöppséget fogadott örökbe, akikről azóta is nagy szeretettel gondoskodik. Még ezeket az apró teremtéseket is finom, óvatos mozdulatokkal neveli, akár egy édesanya.
FORRÁS: ZOOZOO.HU

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés