Hirdetés


Rajtad is segíthet!
A magyar ember életében a pálinka olyan, mint a só az ételben. Legyen mulatság, esküvő, vagy temetés, bánat vagy öröm-a pálinka mindig a legkézenfekvőbb megoldás.
Őseink úgy tartották, hogy reggelente egy kis kupica pálinka nem csak a napot indítja lendületesen, de igen egészséges is.

Hirdetés

Erzsébet királyné idejében a pálinkát úgy emlegették, mint a királyné vize, amit akkor még csak orvosságként használtak. Akkoriban a pálinka nem olyan volt mint most, csak egy sima rozmaringgal ízesített borpárlatot emlegettek pálinkaként.
Mi mindenre használható a pálinka?
Külsőleg, és belsőleg is alkalmazható, régen gyulladáscsökkentőként is használták, bekenték vele a gyulladt testrészt. A mai napig is használják pl. fogfájás enyhítésére. Ha egy darab vattát pálinkába mártunk, és rátesszük a fájós fogra, akkor hamar elzsibbasztja, és csökkenti a fájdalmat, gyulladást is.

Hirdetés
Régen a köszvény ellen is használták, pálinkával dörzsölték be a problémás területet. Láz ellen is használták borogatásként.
Ha néhány gerezd fokhagymát pár napig pálinkába áztatunk, majd éhgyomorra egy kis kupicával elfogyasztunk belőle, akkor még a magas vérnyomással is megküzdhetünk.
Ha olyan országba utazunk, ahol nem megfelelőek a higiéniai állapotok, akkor vigyünk magunkkal egy kis üveg pálinkát, és étkezés előtt igyunk egy kortyot belőle, hiszen nagyon jól fertőtleníti a gyomrot.

Hirdetés
Ha disznótoros, zsíros, megterhelő ételt fogyasztottunk, akkor mindenképp igyunk utána egy kupica pálinkát az egészségünk érdekében.
A pálinka kis mennyiségben gyógyszer, azonban nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, ugyanis a sok alkohol már ártalmas lehet.
Jelen lapon megjelenő információk nem minősülnek orvosi diagnózisnak vagy/és kezelésnek, az itt olvasható információk nem helyettesítik az orvosi vagy dietetikai kezelést, beavatkozást.

Forrás: tudasfaja
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés