Hirdetés


A kanizsai származású Göntér Vivien az ausztriai Saalbach-Hinterglemmben él párjával. Szerintük a kötelező oltás megosztja a társadalmat, a magyarok közül többen például hazaköltöznének.
A fiatal hölgy számára a kijárási korlátozás nem jelent különösebb újdonságot, hiszen már átélt hasonló intézkedést. Hozzátette: a téli időszakban könnyebb betartani a szabályozást, mint nyáron.

Hirdetés

– Februártól kötelezővé teszik az oltást, ami miatt egyre több magyar fontolgatja a hazaköltözést – folytatta. – Ismerek olyan családot, amelyik több mint 10 éve Ausztriában él, s eddig meg sem fordult a fejükben, hogy visszatérjenek Magyarországra. Azonban annyira nem szeretnének oltatni, hogy inkább hazaköltöznek szülőföldjükre. Nagy dilemmában vannak, hiszen gyermekeik gimnazisták, folyékonyan beszélnek németül. Bár szerencsére Magyarországon számos két tanítási nyelvű iskola is van, így talán megoldódik a helyzetük. Nem egyedi a problémájuk. Egy másik, szépségszalont üzemeltető ismerősünk lakást vett, az osztrákoknál tervezte az életét, ám most mégis hazatérne, ha köteleznék a vakcina felvételére. S szinte minden, közösségi oldalakon elérhető csoportban olvasni ilyen véleményeket.

Hirdetés
A kötelező oltás ausztriai bevezetésével kapcsolatban még sok a bizonytalanság, ügyvédek és jogi szakértők szinte naponta foglalkoznak a témával. Sokaknak nem tetszik a lépés, ám a társadalom nagyobbik része beletörődött.
Göntér Vivien előrelátásáról tett tanúbizonyságot, amikor érzékelte: a turizmus nem áll stabil lábakon. Eddig kozmetikusként dolgozott egy szállodában, ám a járvány miatt nem nyitott ki a hotel, így munka nélkül maradt. A nyári szezont még vállalta, a nagy luxusszálló szépségrészlegét irányította, ami nagyon leterhelte. Németnyelv-tudása fejlesztése érdekében beiratkozott egy nyelviskolába, és online tanul, februárban vizsgázik. Neki is eszébe jutott, hogy végleg hazatérnek párjával. Azonban ők nem a kötelező oltás elől menekülnek, álmaikat szeretnék megvalósítani, egy sportegyesület alapításán dolgoznak.

Forrás: zaol.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés