Hirdetés

Egy indonéziai magánállatkertben leltek rá arra a kockás pitonra (Python reticulatus), amely – ha méreteit hivatalosan is regisztrálják – nemcsak a valaha befogott leghosszabb, de a legsúlyosabb kígyó lehet a világon.
A gigantikus hüllő 14,85 méter hosszú, súlya nem kevesebb, mint 447 kilogramm – jelentette a Suara Merdeka című indonéz napilap.
A “kígyók kígyóját” a Szumátrán lévő Jambi erdőségében fogták be, megtalálója állítása szerint akkor 19 méteres volt, ám farkából több mint 5 méternyi részt amputálni kellett, amikor egy szarvas rothadt teteme megrekedt benne. A kígyó jelenleg a kendali Curug Sewu állatkertben tekinthető meg, ahol havonta egy kifejlett kutyát fogyaszt el. Gondozói Illatos virágnak keresztelték el a monstrumot.
A Guinness Rekordok Könyve szerint a valaha följegyzett legnagyobb kígyó egy 10 méter hosszú kockás piton volt, amit 1912-ben Celebesz szigetén lőttek le.

Hirdetés

Az új rekord hitelesítésére az indonéziai tudományos intézet, a Gaja Mada egyetem és a bogori mezőgazdasági intézet munkatársait kérték föl, s amint igazolják a bejelentett adatokat, Illatos virág hivatalosan is a világ legnagyobb kígyójává válik.
A kockás piton Délkelet-Ázsia trópusi erdeiben honos, őzekkel, szarvasokkal, disznókkal táplálkozik, de olykor az ember is áldozatául esik. Remek úszó. Amikor szarvast ejt el, először darabokra roppantja áldozata agancsát, s aztán fejtől kezdi bekebelezni.
Íme 10 legnagyobb felfedezett kígyó:

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés