Hirdetés


A rendőrség eleinte még büntetőeljárást sem indított, később csak a gyászoló szülők feljelentésére kezdtek el nyomozni. A legfrissebb hírek szerint, felelős nélkül ismét megszüntették az eljárást Babicsek Bernát ügyében. A népszerű művész tragikus körülmények között vesztette életét. Halálát füstmérgezés okozta, ám a családja szerint még ma is élhetne, ha a megbízott biztonsági cég munkatársai körültekintően végezték volna a munkájukat.

Hirdetés

Megszólalt a riasztó
Babicsek Bernát tavaly december 31-én, otthonában, 41 éves korában hunyt el. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A tragédia előtt az otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, és bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot és elment.

Megszüntették a nyomozást
A rendőrség eleinte még büntetőeljárást sem indított, később csak a gyászoló szülők feljelentésére kezdtek el nyomozni. A legfrissebb hírek szerint, felelős nélkül ismét megszüntették az eljárást.

Hirdetés

Sütés közben elaludt
A Jóban Rosszban sztárja egy fellépés után a földszinten lévő elektromos tűzhelyen hagymakarikákat sütött olajban, ám közben elaludt. Az olaj kifröcsögött, ami füstöt és áramkimaradást okozott. A solymári ház riasztója ezért kapcsolt be és küldött jelzést a központba, így egy járőrnek ki kellett kimennie meggyőződni arról, mi volt a riasztás oka.

Hiányosságokat tártak fel a szakértők
„A szakértők több hiányosságot is feltártak azzal kapcsolatban, hogy a járőrnek miképp kellett volna szakszerűen eljárnia. Kiderült, ha felébresztette volna Bernátot, ma is élhetne. Szerintünk pont az lett volna a feladata, hogy mindenről meggyőződjön, de a rendőrség nem így gondolta” – mondta a művész édesanyja.

Szellőző vagy kémény?
„Láttuk a felvételt, amit a járőr testkamerája rögzített, aki a ház ajtaján keresztül hallotta, ahogy valaki hangosan horkol. De akár egy betörő is lehetett volna odabent. Láttuk azt is, hogy a szellőzőn dől ki a füst, ő viszont a diszpécsernek kéményről beszélt” – folytatta az asszony.

Hirdetés

Láthatta volna, mekkora füst van bent
„Ha odament volna az ablakhoz, és teljesen körbejárja a házat, látta volna, mekkora füst van bent. Nem azt szeretnénk, ha bárki börtönbe kerülne, csak legalább ismerjék be, hogy a fiunk halála kapcsán valaki hibázott. Egyre rosszabbul vagyunk. Nincs nap, hogy ne sírnánk, Bernát nagyon hiányzik!” – tette hozzá az édesanya a Blikknek.

Panaszt nyújtottak be
A család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán panaszt nyújtott be a Budakörnyéki Járási Ügyészségre, indítványozva, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti nyomozást tovább folytassák, illetve az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Rajzokkal szemléltette
Az ügyvéd még gyermekrajzokat is csatolt a panaszához, amelyekkel azt szemlélteti, hogy még ők is tudják, a kémény a házak tetején található, s nem keverik össze egy, a falon lévő szellőzővel.

Naponta kijárnak a sírhoz
A szülők naponta kijárnak fiuk sírjához, máig képtelenek feldolgozni azt, ami történt. Bernát édesapja reggel hét órakor a temetőben kezdi a napot, ahol gyertyát gyújt, de sokszor este is kimegy. Az édesanyja szintén úgy intézi a dolgait, hogy legalább naponta egyszer meg tudja látogatni a fia sírhelyét.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát. Fotó: Facebook Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés