Hirdetés


Lénárd Rita szerint az oltottaknak is érdemes felvenniük a maszkot, ha vásárolnak, moziznak vagy tömegközlekednek.
Elővigyázatosságból, a várható negyedik hullám miatt zárt térben ajánlatos visszatérni a maszkhasználathoz – mondta a 444.hu-nak Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke.

Hirdetés

Lénárd Rita szerint a maszkot zárt térben ajánlatos hordani, és ha be is vagyunk oltva, akkor is érdemes felvenni a tömegközlekedésen, bevásárlásnál, a moziban és a színházban is.
“Ilyenkor azt kell megnézni, hogy mi az, amit nyerünk, és mi az, amit adunk érte. A világon semmi gondunk sem lesz abból, ha a maszkot felvesszük, ha megbetegszünk, abból viszont komoly baj lehet”
– mondta Lénárd a portálnak.

Hirdetés
Az alelnök hozzátette, hogy szakemberek szerint valamilyen formában hosszabb távon is velünk fog marad a koronavírus, ezért nem árt, ha hozzászokunk, hogy a maszk is a mindennapjaink része marad. Lénárd szerint
“ez a megelőzés fontos része, amit egyszerűen meg kell tanulni, és el kell fogadni.”
Az alelnök úgy látja, hogy a nyitott helyeken egyelőre nem muszáj maszkot hordani, ha a távolságtartás megoldható. Tömegbe viszont nyílt tereken sem érdemes maszk nélkül menni.
Lénárd Rita szerint ha idős szülőt, nagyszülőt látogatunk, a fentiekhez hasonló szabályt érdemes betartani: a kertben, séta közben elég a távolságtartásra figyelni, de ha bemegyünk a lakásba, vegyük fel a maszkot.

Hirdetés
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádióban arról beszélt, a koronavírus ellen csak az oltás véd, a maszknak és az elkülönítésnek csekély hatása van, így szavai alapján nem valószínű, hogy visszavezetik a kötelező maszkviselést (legalábbis egyelőre).

Forrás: hvg.hu
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés