Hirdetés

Sajnos a mai felgyorsult, modern korban egyre gyorsabban, legelső benyomásaink alapján ítélkezünk mások fölött. Persze könnyen lehet, hogy tévesen!
Egy tanító néni az óráján belekezdett egy igaz történetbe: egy házaspárról szólt a sztori, akik hajótörést szenvedtek, azonban csak egyetlen egy személyes mentőcsónak állt a rendelkezésükre. A férj elment a csónakkal, a feleség pedig ott maradt meghalni a tenger közepén.
A tanító néni megkérdezte a diákoktól, hogy szerintük mi lehetett a feleség utolsó mondata. A legtöbben valamiféle szitkozódásra gondoltak, amivel az asszony haragját és elkeseredését fejezte ki férje gyávaság miatt. Volt azonban egy kislány, aki nem szólt egy szót sem.
Amikor a tanító néni odasétált a padjához, és megkérdezte tőle, hogy szerinte mit mondhatott az asszony, csak csendesen annyit felelt: arra kérte, hogy jól vigyázzon a közös gyermekükre. Kiderült, hogy ennek a kislánynak az édesapja meghalt, és ugyanezt mondta az édesanyának a halála előtt.
A tanító néni pár percre elfordult, mert nem akarta, hogy a gyerekek észrevegyék, hogy ő is megkönnyezi a történetet.
Azután elmesélte a történet folytatását: az asszony pedig elhunyt a hajókatasztrófában, a férfi megmenekült, és fölnevelte a közös kislányukat. Egész életében lenéző pillantásokat kapott, amiért otthagyta a feleségét azon a hajón. Ő azonban állta a sarat…

Hirdetés


A lányuk sem tudott semmit a részletekről, ám az édesapja halála után talált egy rövid levelet apja dolgai között: a levelet apja girbegurba betűvel neki írta, még ha nem is lehetett benne biztos, hogy valaha is megtalálja.
A levélben az állt, hogy az Édesanyát az orvosok már az előtt egy végzetes betegséggel diagnosztizálták, hogy a hajóútra sor került volna. A férfi ennek ellenére fel akarta feláldozni az életét, ám a nő erősködött, és sajnos igaza volt: a párnak nem volt választása. Mivel a férfi volt az egészséges, és nem hagyhatták árvaságra jutni a lányukat, a férfinak ott kellett hagynia a feleségét a tenger kellős közepén, a biztos pusztulásban.
Amikor a tanító néni elmesélte a történet végét, a gyerekek szeme tágra nyílt.
Mi a tanulság? Nem szabad első látásra ítélni: könnyen lehet, hogy az igazság egy kicsit összetettebb, mint gondolnánk!
Te mit gondolsz?
Meghatónak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elolvashassák!

Hirdetés
Categories: Egyéb

Hirdetés