Hirdetés


A Nemzeti Népegészségügyi Központ nyilvánosságra hozta az oltási igazolás angol, letöltésre kész verzióját, amellyel – a külföldi beutazás egyik feltételeként – a magyar utazók angol nyelven igazolhatják oltottságukat. – írja a Turizmus.com.
A magyar turisták egyik fő nyaralódesztinációjának számító Görögország bármilyen vakcinát elfogad, de előírták, hogy a 2. oltás beadása után 14 nap el kell, hogy teljen a beutazásig, és erről angol, francia, német, olasz, spanyol vagy orosz nyelven kiállított oltási igazolást kérnek.
Románia szintén angol, vagy román nyelvű oltási igazolást kér el a legutóbbi szabály frissítés óta.

Hirdetés

Az NNK az utazók kérésére eddig is elküldte, ezenkívül a dokumentum a legtöbb oltóközpontban elérhető, s rövidesen a koronavírus tájékoztató oldalról is letölthető lesz.

Angol nyelvű oltási igazolás letöltése ide kattintva

“Az angol nyelvű oltási igazolást – amely a személyes adatok mellett a vakcina típusát, sorszámát, és a két oltás dátumát is tartalmazza – az oltóorvos (tehát az oltóközpont, illetve az oltópont orvosa, vagy a háziorvos) állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolása alapján. Az angol igazolás megszerzésének külön költsége nincs, és az oltások beadása után, visszamenőleg is igényelhető a háziorvosnál, illetve az oltóközpontban”
– írja a szakportál

Hirdetés
Categories: Egyéb

Hirdetés