Hirdetés

Fotó: ipsos.com

30 ország lakóinak megkérdezésével készített globális boldogságtérképet az Ipsos, bemutatva, hogy hol mennyire tartják magukat boldognak az emberek.

Hirdetés
Hirdetés
A legvidámabb állapotot 100, míg a legkevésbé boldog állapotot a 0 százalék jelezte a felmérésben. Az RTL.hu összefoglalójából kiderül: a legboldogabb ország 86 százalékkal Hollandia lett, melyet 85 százalékkal követ Ausztrália, míg Nagy-Britannia és Kína(!) 83-83 százalékkal osztozik a harmadik helyen. A negyedik helyen Indiát (82%), az ötödiken Franciaországot és Szaúd-Arábiát (81-81%) találjuk.
Magyarország esetében 51% jött ki, ami alapján a harmadik legboldogtalanabb ország vagyunk.
Hazánk lakosságának 13 százaléka egyébként egyáltalán nem tartja magát boldognak. Egyedül Törökországot (41 százalék) és Argentínát (48 százalék) sikerült megelőznünk.

A felmérés megállapította, hogy világszerte a fizikális és mentális jólét, a család és a céltudatosság a boldogság fő forrásai. Ezeket az életkörülmény, a biztonságérzet, a kontroll, a természetben való tartózkodás, az értelmes munka és a több pénz követi. Kiderült az is, ami egyébként már laikus ésszel is kitalálható, hogy a közösségi média és a politika nem javít a boldogságérzeten.
Hazánk esetében a gyermekvállalás a globális átlagnál előrébb helyezkedik el, és a boldogság szempontjából fontos a természetben eltöltött idő is.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés