Hirdetés


Szombaton volt a tíz éves évfordulója a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb gyilkosságának. Szita Bencét mostohaanyja gyilkoltatta meg két hajléktalannal. A sokat látott nyomozókat is megdöbbentette az a bestialitás, ahogy az ártatlan kisfiúval végeztek.

Hirdetés

Máig tartó trauma
Szita Bence brutális megölése még azoknak is mond valamit, akik csak felületesen követik a bűnügyi híreket. Halálnak oka azonban még ennyi idő után is teljességgel érthetetlen, megmagyarázhatatlan. Bár a bűnösök már nem élnek, ennek ellenére a mai napig újra és újra felkavarja az érzelmeket a hazai viszonylatban szint példátlan bűncselekmény.
Az évforduló előtt a Blikk megkereste az elhunyt kisfiú édesanyát. „Teljes csendben, sötétségben máig nem tudok aludni, mert azonnal eszembe jutnak a szörnyűségek. Hiába telt el már tíz év, nemhogy könnyebb lenne, sokkal nehezebb minden. Folyton arra gondolok, vajon milyen lenne most az én 21 éves nagyfiam” – nyilatkozott elcsukló hangon.

Hirdetés

Pszichiátrián is kezelték
Az asszony pszichiátriára is került, de a nyugtatókat és hangulatjavítókat mára elvonták tőle, hogy próbáljon meg nélkülük is létezni. A fia sírjához rendszeresen kijár, s így tesz majd szombaton, az évfordulón is.
Megnézte a holttestről készült képeket
„Az iratismertetésen könyörgött a nyomozó, ne nézzem meg a képeket, de – sajnos – megtettem. Máig kísértenek a fiam megkínzott holttestének képei. Sokan mondják, próbáljak csak a jóra emlékezni, de ezek a képek azonnal bevillannak. Ez már soha nem fog elmúlni. A bíróságon végighallgattam az orvosszakértőt, aki részletesen elmondta, mit tettek vele: »16 késszúrás, ásó, élve eltemették, meztelenül, bedobták a csomagtartóba«… ezek a szavak azóta is itt csengenek a fülemben”

Hirdetés

Teljesen tönkrement élete
Igyekezett munkával feledtetni a traumát. Szakácsként rengeteget dolgozott, de egészsége nem bírta, leszázalékolták. Egészségkárosodási segélyt kap, havi 27 ezer forintól kellene megélnie. Édesanyja és testvére befogadta, így most velük él Kaposváron.
Így segíthet Szilviának
Szita Szilvia állapota miatt sajnos sehol sem talál munkát. Aki támogatná, az az alábbi számlaszámon teheti meg: 11773432-01809840.
A nyomozókat is megviselte
„Nem ez volt az első ügyem, amelynél gyermek volt az áldozat. Az első után azt gondoltam, nincs szörnyűbb. De van! Szita Bence megölésénél szörnyűbb esetet nem lehet kitalálni. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem érintett meg, amikor térdelve, gyakorlatilag a saját kezünkkel kellett kikaparnunk a kisgyerek holttestét” – mondta el korábban a Zsaru magazinnak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Lantos Gábor, aki az ügy előadója volt.

Hirdetés

Szinte teljesen érhetetlen okból kellett meghalnia
A gyilkossággal P. Erika két hajléktalant bízott meg. Ő volt Bence mostohaanyja, aki a Sátánt látta a kisfiúban. Korábban már energiaitalba fecskendezett méreggel akartak vele végezni, azonban azt nem itta meg annak rossz illata miatt.
„Nem fogsz hamar megdögleni, te kis patkány”
Később Erika elcsalta a kisfiút. Beültette egy autóba, majd a Kaposvár mellett található Sántos külterületén található erdőbe vitték. Itt bevitték a fák közé, majd a két hajléktalan – B. József és K. József – ásóval ütni kezdte, miközben késsel kínozták. „Nem fogsz hamar megdögleni te kis patkány!” – vetette oda közben neki az egyik elkövető. Közel 25 percig tartott Bence haláltusája, majd élve eltemették. Később a lelepleződés miatt átvitték a holttestet egy régi temetőbe. Itt találták meg a nyomozók.

Tényleges életfogytiglant kaptak a gyilkosok
Mind a két elkövetőre, mind a felbujtóra, P. Erikára életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki, kizárva őket a feltételes szabadulásból. Mindannyian egymást vádolták a gyilkosság elkövetésével. Már egyikük sem él. P. Erika rákos lett, azonban visszautasította a kezelést.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés