Hirdetés


Sajnos a teljes jó szándék ellenére is bármely rendszer működésébe csúszhatnak hibák. Így az igazságszolgáltatás rendszerének gépezetébe is kerülhetnek homokszemek, ami a nagy számok törvénye alapján szinte kivédhetetlen.

Hirdetés

Tomasz Komenda első ránézésre egy átlagos fiatalembernek látszik, azonban a lengyel férfi 18 éven keresztül ült börtönben (ráadásul, mint utólag kiderült: ártatlanul). Mindennek tetejébe olyan bűncselekmény miatt ítélték el, amely miatt az élete ebben az időszakban folyamatos gyötrelmek és megaláztatások sorozata volt.
18 évvel korábban, bár a bírósági eljárás során végig ártatlannak vallotta magát, egy 15 éves lány életének kioltásában bűnösnek találták Komendát, és 25 évet kapott.

Hirdetés

17 év kellett, hogy új bizonyíték bukkanjon fel az ügyben, és újabb egy év, hogy ez alapján a férfit kiengedjék a börtönből. Kiderült, hogy Komenda nem követhette el a bűntényt, mivel 25 km-re volt onnan az elkövetés időpontjában.
Bár Komendának havi négyezer zloty kártérítést ítéltek meg (1 zloty nagyjából 80 ft), egy interjúban elmondta, hogy azokért, amiket át kellett élnie, semmilyen kártérítés sem tudja őt kárpótolni. Emberi kapcsolatait, barátait nagyrészt elvesztette, senki sem hitt neki, és majdnem két évtizeden át börtönben kellett élnie.
A videó felvételen láthatjuk a megható pillanatot, ahogy annyi év után magához öleli a családját, akikről szintén azt hitte, hogy végleg elvesztette őket:

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés