Hirdetés


A HVG a Vice-ra hivatkozik, ahol arról jelent meg cikk, hogy az oltásellenesek és még a maszkellenesek is úgy gondolják, mégiscsak felveszik azt a védőfelszerelést, csak nem a koronavírus, hanem az az ellen beoltottak miatt.
Az oltásellenesek úgy gondolják, hogy a beoltottak ugyanúgy “ürítik” az oltást, mint ahogyan a fertőzöttek a koronavírust – írja a lap. “Az oltásból kiszabadult fehérjék aztán vetélést, terméketlenséget és szabálytalan menstruációt okoznak.”
A szakértők szerint a probléma onnan indul, hogy az oltáselleneseknek fogalmuk sincs, hogyan működnek a vakcinák.

Hirdetés

A Reutersnek az amerikai járványmegelőzési központ szakértői válaszoltak: a COVID-19 vakcinák túlnyomó része (kivéve az inaktivált vírust tartalmazók) utasításokat adnak a saját sejtjeinknek, hogyan gyártsák le a vírus tüskefehérjéjét, az oltóanyag maga pedig 72 órán belül kiürül, a szervezet enzimei ugyanis lebontják. A tüskefehérje ellen a szervezet immunválaszt generál, és elpusztítja azt.
Ebből következik, hogy a vakcináltak sem a vakcinát, sem a tüskefehérjét nem ürítik.
Ha a vakcinák “fertőznének”, az a járvány ellen is hatásos lenne, hiszen nem kellene mindenkit beoltani – de az biztos, hogy örömteli csavar a történetben, ha ettől való félelmükben az oltásellenesek és maszktagadók is elkezdenek védekezni. Az ok más, az eredmény viszont ugyanaz: a maszk és a távolságtartás megakadályozhatja, de legalább lelassíthatja a koronavírus terjedését.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés