Hirdetés


A fogfájással természetesen fogorvoshoz kell fordulnunk, azonban amennyiben nincs erre lehetőség rövid időn belül, pl. nyaralás alkalmával, éjszaka, vagy hétvégén, érdemes tudnunk róla, hogy milyen módon csillapíthatjuk a borzalmas fájdalmat addig is, míg fel nem tudjuk keresni a fogorvosunkat. Ezek az otthoni megoldások segíthetnek az ideiglenes fájdalomcsillapításban:
Borsmenta: egy kiskanálnyi szárított borsmentát egy csésze forrásban lévő vízhez adunk, majd negyedórán keresztül állni hagyjuk. Leszűrés után belekortyolunk, és a szánkban tartjuk, mielőtt lenyelnénk. Ez enyhíti a fájdalmat, és még csak büdös sem lesz tőle a szánk, ráadásul nincs is rossz íze.
Só: egy evőkanál sót elkeverünk egy pohárka vízben, majd ezzel öblögetünk. Fertőtlenít, mikrobaölő hatású, és csökkenti a gyulladást.
Gyömbér: akár friss gyökeret, akár port használhatunk, csak helyezzük a fájó fogra (a gyökeret természetesen előtte karikára kell vágni, és héjától megtisztítani).
Paprika por: a pirospaprika port vízzel keverjük, majd a fájós fogra helyezzük, míg el nem zsibbasztjuk azt.
Fokhagyma: egy fokhagyma gerezdet alaposan megnyomkodunk, míg a leve ki nem fakad, majd a fájós fogra tesszük. A vöröshagymát ugyanígy használhatjuk!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani!
Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!
Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés