Hirdetés


Még az orvosok is sokkot kaptak attól, amit a 2 éves kislány szervezetében találtak Bedrogozva talált rá 2 éves kislányára az anyuka. Sokkoló eset történt Felvidéken egy breznói családi házban, ahol egy 2 éves kislány a szüleivel és a testvéreivel él. A gyermek szervezetében ugyanis drogot mutattak ki. A kicsi most a besztercebányai egyetemi kórházban fekszik.

Hirdetés

A kicsire a szobájában, a földön fekve találtak rá és semmire nem reagált, az anyja ezután hívta ki a mentőket. A kislány vérében amfetamint mutattak ki. Eleinte a mentőtiszteknek fogalmuk sem volt arról, hogy pontosan mi a baja a babának. Epilepsziás rohamra gyanakodtak. Állapota olyan súlyos volt, hogy végül át kellett szállítani a besztercebányai Gyermekkórházba. A vizsgálati minták azt igazolták, amit nehéz elhinni, a gyerek kábítószer hatása alatt állt.

Hirdetés

A kislányt tudatzavarral vettük fel a kórházba. A standard vizsgálatok mellett toxikológiait is elvégeztünk, amely kimutatta a kábítószermérgezést – jegyezte meg Jana Petríková, a besztercebányai klinika szóvivője. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. Az illetékes hatóságok már foglalkoznak az üggyel Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan juthatott hozzá a gyermek a kábítószerhez. A lány édesanyja tagadja, hogy bármilyen pszichotróp anyagot tartanának otthon.

Tisztában vagyok vele, hogy felelős vagyok érte. Jómagam sem tudom, hogyan tovább – mondta a lány édesanyja.
A családban kialakult helyzetet a rendőrség aktuális tájékoztatása után már a gyermekek szociális jogi védelme és a védőgondnokság is ellenőrzi.
“A Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ a megállapított veszélyeztetettségi szint alapján újraértékeli a gyermekek helyzetét, és megteszi a szükséges intézkedéseket. A gyermekek és a család magánszférájának védelme miatt nem biztosítható részletesebb tájékoztatást” – áll a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ közleményében .

Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés