Hirdetés

Játssz egy kicsit nyomozósat! Varnike felügyelő szolgálatban volt a karácsonyi időszak alatt is, és december 25-én reggel kiment egy lakáshoz, ahonnan hívták a rendőrséget. Megnyomta a csengőt, és egy perccel később egy álmos lakó nyitott neki ajtót…

A nyomozó, akit a képen látott látvány fogadott, körülnézett, és ezzel nyitott:
“Alaposan át kell vizsgálnom a lakását. A szomszédja azt állítja, hogy tegnap, karácsony estéjén ő átjött ide bulizni. S amíg ő dalokat énekelt az Ön családjával a kivilágított karácsonyfa mellett, addig Ön betört az ő lakásába, és ellopott néhány értékes holmit.”
A lakó így válaszolt:
“Ez nem igaz! A családunk egy barátunknál ünnepelte a karácsony estét. Délután mentünk át hozzájuk. Alig volt idő feldíszíteni a fát, mielőtt elmentünk. Éjfél után értünk haza, és azonnal aludni tértünk. Ha akarja, felkelthetem a feleségem és a fiam, és ők igazolják, amit mondtam.”
Varnike felügyelő erre azt mondta, nincs rá semmi szükség. Ő már most tudja, hogy a szomszéd hazudott.
Na most jön a kérdés: honnan tudta?
Kitaláltad?
Nem?
Akkor segítünk:
A karácsonyi izzósorból hiányzik egy égő, és anélkül nem működött volna. A lakó tényleg nagy sietségben díszítette a fát, és nem ellenőrizte le, az égősor működik-e vagy sem. A szomszéd ezt nem tudhatta, így hazudott, amikor arról beszélt, hogy a kivilágított fa mellett énekelt.

Hirdetés
Forrás: lemon.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés