Hirdetés


A nyugdíjak emelése az utóbbi időben jelentősen növekedett és nagyban megfigyelhető volt, hogy az Orbán-kormány erre mindig különös figyelmet fordít.

Hirdetés

Egyenlőre a kormány részéről nem érkezett előre utaló válasz azzal kapcsolatban, hogy mire számítsanak a nyugdíjasok, az inflációs változások azonban nagyban befolyásolják ezeket a döntéseket.
Ha azt vesszük figyelembe, hogy tavaly év végén a Pénzügyminisztérium a makrogazdasági kitekintőben még 4,3 százalékos inflációval számolt a 2024-es évre. Tehát 1,7 százalékot rontottak az előrejelzésen.

Hirdetés

Ez lefordítva egy átlagos nyugdíj esetében 12 ezer forint havi pkuszt jelent egészen pontosan abban az esetben, ha a 2023-as évben nem került sor nyugdíjkiegészítsére.
A friss és hivatalos előrejelzések szerint a kormány 2024-re 6%-os inflációt jósol, ami azt jelenti, hogy 6%-os nyugdíjemelés várható 2024 januárjában. – írja az mfor.hu
A nyugdíjkiegészítésekről egyenlőre semmilyen biztos és hivatalos információ nem érkezett eddig. Idén 15%-kal emelték az ellátásokat, a kormány azonban egyenlőre kivár az emelésekkel kapcsolatban.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés