Hirdetés

Fotó: Instagram/@majesz187

Négy év alatt szinte kétszeresére nőtt az ár.
Hamarosan itt a nyár és beindul a koncertszezon: a legtöbb hazai előadónak már tele a naptára. Még úgy is, hogy az utóbbi pár évben nagyon sokat emelkedtek a fellépések árai. Van, aki hétmillió forintot is elkér egy-egy koncertért.

Hirdetés
A Blikk birtokába került egy lista, amelyen látható, hogy ki, mennyit kap egy fellépésért. A lista szerint a legnépszerűbb előadók, mint a Tankcsapda, Majka és Curtis vagy a Beatrice 2,5-7 millió forintot kérnek el egy koncertért.
A legdrágább hosszú évek óta a Tankcsapda, akik hétmillió forintért zenélnek, de Majkáék sem maradnak el sokkal, ők hat és félmillió körül vállalnak egy koncertet, ami a 2018-as árakhoz képest kétszeres pénz. A Wellhello négymilliót kér egy fellépésért.

Hirdetés

A Tankcsapda menedzsere nyilatkozott a lapnak, elárulta, mi kerül ennyibe egy koncerten.

„Összetett a kérdés, eleve nem mindegy, hogy egy saját szervezésű koncertről beszélünk, ahol közel kétszázan is dolgoznak egyszerre, vagy egy fesztiválra megyünk, ahol bár sok minden eleve adott, de még így is húsz fő körüli stábbal érkezünk, négy teherautóval. Az idei minden szempontból óvatos év lesz, mert a szervezők, a közönség és a zenekarok is csak a szezon után látják majd, hogyan zárul. A Covid után ugyanis ez az első olyan év, amikor végre megtelnek a zenészek koncertnaptárai. Mi évről-évre óvatosan emelünk annyit, amennyivel nekünk is többe kerül ez a produkciós gépezet mozgatása, azt azonban tudni kell, hogy egy ilyen produkció létrehozása hatalmas összeg, és ennek jelentős részét visszaforgatjuk az együttesbe, például a koncertek látványvilágába. Közel sem csak arról van szó tehát, hogy a fellépések után bejövő bevételt egyszerűen elosztja egymás között a színpadon álló három ember”

– mondta.
Természetesen vannak olcsóbb fellépők is, akik mögött nincs zenekar, nyilván kevesebbet tudnak elkérni egy hakniért. A Back II Blackből ismert Bebe még a pandémia előtt emelt árat, ám azóta nem, így az ő negyvenperces műsora 275 ezer forintba kerül.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés