Hirdetés


Elhunyt Alföldi Albert, az MSZP volt országgyűlési képviselője. A volt politikus Alföldi Róbert édesapja. A színész-rendező házasságon kívül született gyerek, édesanyja és nagymamája nevelte fel, 28 éves korában találkozott először édesapjával.

Hirdetés

Meghalt az MSZP volt politikusa
Meghalt Alföldi Róbert édesapja. Alföldi Albert, az MSZP országgyűlési képviselője volt. A 84 éves volt politikus négy gyermek édesapja volt, köztük Alföldi Róbert színész-rendezőé is. Alföldi Róbert tíz éve élő adásban mesélte el, hogy csak 28 éves korában találkozott először az édesapjával.

Élő adásban beszélt apjáról
Alföldi Róbert, 10 évvel ezelőtt, az X-Faktor élő adásában vallotta be, hogy 28 éves korában ismerte meg édesapját. A színész-rendező ezt egy olyan meghatározó élménynek tartja, amit szerinte mindenképpen át kell élni az életben. Mint ismert, művészt és öccsét Szabolcsot édesanyja és nagymamája nevelte.

Házasságon kívül született
Nem titok, hogy Robi házasságon kívül született. Persze mindig is tudtunk a létezéséről, végül Aliz lányom döntött úgy, hogy felkeresi. Hagyott neki egy üzenetet a színházban, aminek Robi elképesztően örült. Ennek köszönhetően jött össze később a család– vallotta meg nem sokkal később Alföldi Albert a Bestnek.

Hirdetés

Szegeden született
Alföldi Albert 1939-ben Szegeden született, majd általános és középiskolai tanulmányait Orosházán végezte el. 1958-ban a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett. 1966-ban színjátszó-rendezői képesítést szerzett.

Népművelőként dolgozott
Ezt követően 1962–1966 között Újkígyóson, majd 1966–1968 között Dunapatajon tevékenykedett népművelőként. 1968-tól a hajósi Dürer Művelődési Ház igazgatójaként dolgozott. 1980–1984 között a Népművelők Egyesületének tagja, 1982–1986 között a Kulturális Kamara elnökségének tagja volt. 1994-től 2010-ig volt az Országgyűlés tagja. A kulturális és sajtóbizottság, az Ifjúsági és sportbizottság valamint az Oktatási és tudományos bizottság munkájában vett részt.

Bajnai Gordon megbízottja volt
2009-ben az akkori miniszterelnök, Bajnai Gordon miniszterelnöki megbízottá nevezte ki. Alföldi Albert így a Kalocsára tervezett Tata Consultancy Service által megvalósuló beruházással kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációjáért felt.

Hirdetés

Egész életében politizált
Szinte egész életében politizált és fontos pozíciókat töltött be, mégis vállalta saját véleményét, még akkor is, ha ez a párton belül konfliktust okozott. 2012-ben például azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy büszke arra, hogy őt mindig is a szocialisták úgynevezett népi szárnyához sorolták.

Hazafias érzelmű volt
“Rendkívül sokat vitatkoztam pártbéli társaimmal azért, mert jó értelemben vett hazafias mondanivalóval elő sem mertünk jönni. Hogy miért volt így, meg nem tudom mondani. Pedig a jó értelemben vett hazafiság gazdasági mozgósító erőt jelent. Ne felejtsük el, hogy ez az ország hazafiúi érzelmektől vezérelve, a második világháború után néhány esztendő alatt újjáépült” – mondta évekkel ezelőtt a volt politikus.

Nem tetszett neki a DK
„Annak idején sokáig közelharcot vívtam azért, hogy a pártkongresszuson legalább egy icipici nemzeti színt tegyenek a sok piros közé. Most viszont örömmel állapítom meg, hogy a Kossuth-címer mint jelkép, megjelent az új MSZP-ben. Szerintem ez az ország mindig is akkor volt egyakaratú, amikor ez volt a címerünk” – magyarázta Alföldi, aki akkor azt mondta, hogy még mindig az MSZP tagja és szerinte Gyurcsánynak várnia kellett volna azzal, hogy külön pártot alapít.

Hirdetés

Várhatott volna még Gyurcsány
“Ha Feri megkérdezett volna engem, akkor azt mondom neki, hogy várjon még az aktív politikai szerepvállalással. Azért kellett volna várnia, mert még nagyon frissek a vele kapcsolatos jó és rossz emlékek” – mondta 2012-ben.

Bajnait és Botkát támogatta
Alföldi Albert akkor Bajnai Gordont tartotta alkalmasnak arra, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen. De támogatta Botka László jelölését is. Mindig azt hangsúlyozta, hogy ő a koalíciós kormányzásban hisz.

Kiemelt kép: Alföldi Róbert és Alföldi Albert – Forrás: BPK montázs
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés