Hirdetés


Szokták mondani, hogy a szerencsejáték a bolondok adója. Ebben pedig bizony van valami, hisz sokan éveken át játszanak abban a reményben, hogy egy nap rájuk mosolyog a szerencse és megnyerik azt a hatalmas összeget, amit állandóan hirdetnek. Hallottunk már olyan híreket, miszerint egy embernek sikerült kétszer is megnyernie a lottót és ezzel rengeteg pénzhez jutott, de élete teljesen tönkre ment.
Akadt olyan 18 éven aluli is, aki megnyerte az összeget, ezzel persze mindent el tudott érni, de mégis beperelte a szerencsejáték társaságot, mert szerinte emiatt romlott el minden körülötte. A helyzet az, hogy az emberek nem igen tudják, hogy mit kezdjenek ilyen sok pénzzel, nem tudják, hogyan kell vele bánni. Nem véletlen, hogy pénzügyi tanácsadót javasolnak azoknak, akik hirtelen tetemes mennyiségű vagyonhoz jutnak.

Hirdetés


Rose Fiega mindig is arról álmodott, hogy egy nap valamilyen szerencsejátékban, vagy kaparós sorsjegy által nyer. A Massachusetts államban élő nő ebédszünetre ment, de ebéd híján elment a közeli boltba, ahol egy kaparós sorsjegyet is a kosarába dobott.
Ahogy leült enni, úgy döntött elkezdi lekaparni a jegyet. Szenttül meg volt győződve arról, hogy nem volt nyerő szériája, ezért a jegyet odaadta az üzlet tulajdonosának hogy rakja a többi “nem nyert” sorsjegy közé. 10 nappal később viszont valami elképesztő dolog történt.
Az ominózus jegy 10 napon át lapult a pult alatt és az üzlet tulajdonosának fia úgy döntött, hogy átnézi “nem nyert” jegyeket. Óvatosan és nagy gondossággal átforgatta és nézegette őket, mikor az egyiken megakadt a szeme. Azt látta, hogy ez a jegy igenis nagy összegű nyereményt foglal magában.
Abi Shah ismerte Rose-t, mivel mondhatni törzsvendége volt az üzletnek. Elismerte, hogy két napig nem tudott aludni, mert nem tudta mit tegyen. De úgy érezte, muszáj helyesen cselekednie, ezért megkereste a nőt.
A férfi szólt neki, hogy az üzlet tulajdonosa vagyis a édesapja szeretné őt látni. Rose azt mondta most dolgozik, nem tud menni, de a férfi erősködött, hogy pedig most azonnal át kell mennie. Ekkor Rose úgy döntött, hogy odamegy, majd boldogan közölték vele a hírt. Eleinte nem hitte el, hogy ez vele történik és azonnal sírva fakadt. Mindenkit magához ölelt mert annyira boldog volt. Szeretett volna másokkal osztozni a boldogságban.

Hirdetés

Kiderült, hogy Rose a kaparós sorsjeggyel kb. 287 millió forintnak megfelelő dollárt nyert. Úgy érezte ez egy ajándék a sorstól azok után, hogy a koronavírus januárban ledöntötte őt a lábáról. Rose rendkívül hálás a bolt tulajdonosainak, hogy visszaadták neki a jegyet.

“Ki tette volna még ezt a helyükben? Nagyszerű emberek, én pedig boldognak érzem magam.” – nyilatkozta Rose.
Te mit tettél volna?

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés