Hirdetés


Tóth Gabi, a népszerű magyar énekesnő, nemrégiben arról számolt be, hogy ismeretlenek ellopták a személyazonosságát egy hamis TikTok-profil létrehozásával. Az álprofil, amely a sztár nevét és fotóit használta fel, meglepő módon több mint 25 ezer követőt vonzott, ami felhívta az énekesnő figyelmét a problémára.

Hirdetés

A hamisítványról értesülve Tóth Gabi videóban fejezte ki felháborodását és hitetlenségét, hogy valaki az ő nevével próbál hírnevet szerezni, és hogy ennyien bedőltek ennek az átlátszó átverésnek. A jogos tulajdonosként ő maga is meglepődött, hogy az ilyen típusú csalások mennyire gyorsan terjedhetnek a közösségi médiában.
Ez az esemény rámutat a közösségi média világában rejlő veszélyekre, ahol a személyazonosság lopás és a hamis profilok létrehozása egyre gyakoribb jelenség. Tóth Gabi esete kiemeli annak fontosságát, hogy az emberek körültekintően ellenőrizzék a követett profilok hitelességét, különösen akkor, ha hírességek neveit látják megjelenni.

Hirdetés

A személyazonosság lopás elleni küzdelem nem csak a közösségi média felhasználóinak, hanem a platformoknak is feladata, akiknek felelőssége a hamis profilok azonosítása és eltávolítása. Tóth Gabi esete egy figyelmeztető jel, hogy mindig legyünk éberek és kritikusak, amikor online tartalmakkal találkozunk.

Hirdetés

„Van egy pár kamuprofilom a TikTokon, de van egy, amit nagyon sokan elkezdtetek követni. Ez a TóthGabi05, aki nem én vagyok, nem én csinálom az oldalt. Leszedte a videóimat az Instagramról, meg mindenhonnan…” – mondta a ledöbbent zenész, aki azt is elárulta, hogy miért nem oszt meg videókat a valódi oldalán.
„A TikTok nem egészen az én világom, mert ami itt megy, az eléggé gáz. Ahogy itt egymást csesztetik a fiatalok, az az én lélektani határomon túlmutat. Ennek ellenére még mindig hiszek abban, hogy vannak itt még olyan emberek, akik meghallják az üzenetemet.”

Hirdetés
@tothgabiofficial

Toth Gabi05 oldalt nem én kezelem! Ez az én hivatalos tiktok oldalam🎶

♬ eredeti hang – Gabriella Tóth

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés