Hirdetés

A kutyák sokat segítenek nekünk életünk során, s különösen igaz ez a terápiás vagy vezető kutyákra is.
Hailey Ashmore Flynn kutya büszke gazádja.A kutya minden nap a lány segítségére van. Hailey életének fontos része a négylábú. Egy furcsa incidens utána a lány úgy döntött, megosztja tapasztalatait az emberekkel és bejegyzést írt a LittleThings oldalán.

Hirdetés

Hailey Ashmore/Instagram

Hailey még akkor kapta Flynnt, amikor a kutya kölyök volt.

Hailey Ashmore/Instagram

Ha a képet megnézzük, azonnal megértjük miért szerettek egymásba.

Hailey Ashmore/Instagram

Hailey több betegséggel is küzd.  – Epilepsziás vagyok, ezen felül Ehlers-Danlos szindrómás vagyok, allerigás vagyok több mindenre, asztmám is van és  alacsony a vércukor szintem is. -mondta el Hailey a Fetching Apparel nevű szervezetnek.

Hailey Ashmore/Instagram

Flynn nem csupán a kutyája, hanem egy segítő is egyben. Flynn megérzi mikor lesz a lánynak epilepsziás sokkja. Ez segít a lánynak abban, hogy ilyenkor biztonságos helyre menjen vagy még időben segítséget kérjen valakitől.

 Egyik nap Hailey meglátogatta édesapját a munkahelyén. Persze elvitte magával a kutyát. A munkatársak nem bírták megállni és megpaskolták a kutya hátát, hiába volt rajta a nagy STOP felirat.

-Megkértem őket, hogy ne nyúljanak a kutyához. – mondta Hailey.

Hailey Flynn/Instagram

-Csak akkor szabad a kutyához nyúlni, ha epilepsziás rohamom van vagy elájulok. Egyébként pedig nem szabad hozzányúlni. Olyan jó lenne, ha az emberek ezt megértenék. Nem véletlenül van rajta a STOP felirat. Nagyon mérges vagyok, ha az emberek elvonják a kutya figyelmét.  Ha láttok egy terápiás vezető kutyát, kérlek mondjátok el mindenkinek ezt, ez fontos üzenet mindenki számára. -mondta Hailey.

Hailey Flynn/Instagram

Mikor Flynn figyelmét elvonták a kollégák az irodában, Haley epilepsziás rohamot kapott. A lány megszokta, hogy a kutya figyelmezteti őt legalább 10 perccel a roham előtt de ekkor a roham már néhány percen belül kezdődött is. Mikor a lány jobban lett, arcának egyik fele tele volt horzsolásokkal.

Hailey Flynn/Instagram

Hailey számára a kutya életmentő segítség, ezt tiszteletben kell tartani.

Szerencsére a lánynak nem lett komolyabb baja mert ott volt édesapja is aki segített neki. De rosszabbul is végződhetett volna ez az eset.

Sokszor előfordul az, hogy egy állattal annyira szeretnénk kapcsolatba lépni, hogy el is felejtkezünk a gazdájáról. Meg sem kérdezzük őt, hogy hozzányúlhatunk-e az állathoz. Mindannyian tanulhatunk ebből a történetből és mindig meg kell kérdeznünk előbb, hogy hozzányúlhatunk-e a kutyához mielőtt megsimogatjuk őt.


Hailey Flynn/Instagram
Úgy gondoljuk, hogy ezt az információt fontos megosztanunk, s így talán kevesebb terápiás vagy vezető kutya kerül majd hasonló nehéz helyzetbe. Te is tudsz segíteni nekünk azzal, ha megosztod ezt a cikket barátaiddal.
Forrás

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés