Hirdetés


Hajnal Viktor a hangjával hívta fel magára a figyelmet, a segítségére siető pékek azonnal hívták a kórház orvosait, hogy a kisfiún segítsenek. A pici jól van, de milyen sors vár a kórháznál hagyott babákra?

Hirdetés

Újszülöttet találtak
A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy nemrégiben újszülött babát találtak a kecskeméti vármegyei kórháznál. Az egészséges baba a Hajnal Viktor nevet kapta a nővérektől.

Egészséges
Az első vizsgálatok szerencsére minden aggódót megnyugtattak: a kis Viktor egészséges, 3500 gramm és 52 centiméter. Gyors megtalálásának köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan.

Hirdetés

Nem az inkubátorba tették
Habár a kórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál egy lepedőbe csavarva a földön hagyták magára.

Pékek találták meg
A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói munkába érve hallották és látták meg hajnali 4 óra környékén a csecsemőt, és azonnal értesítették a kórház munkatársait, így néhány percen belül a baba a gyermekosztályra került. Itt már biztonságban volt a pici.

Babahangot hallott
Most megszólalt az a pék, aki felfigyelt a babára. A hiros.hu-nak nyilatkozva Sajdik Péter azt mondta, hallott egy babahangot, amint tartott a munkába, és a kórház előtt járt. „Oldalra néztem és észrevettem egy fehér dolgot a földön, a sarokban” – idézte fel a hajnalt.

Hirdetés

Egy kis kéz mozog ott
„Amikor jobban megnéztem, észrevettem, hogy egy kis kéz mozog ott, hogy más színű volt, mint a lepedő. Szóltam a kolléganőimnek, hogy nézzük meg, mert szerintem egy baba van ott” – folytatta a történetet a pék.

Ez vár a babákra
Egy másik baba, Madarász Panna esete kapcsán a Kékvillogó.hu is megírta, mi vár azokra a babákra, akiket inkubátorban helyeznek el. Pannát a fővárosi Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai babamentő inkubátorában találták meg augusztus közepén.

Addig marad, amíg szükséges
Egy kórházi dolgozó ismertette, infúziót kapnak ilyenkor a babák, de a legfontosabb, hogy nem hagyják őket kihűlni. „Addig marad nálunk, amíg az szükséges” – tette hozzá.

Hirdetés

Gyermekotthon
Elmondta azt is, hogy ez az idő azért elég rövid szokott lenni, hiszen nem szeretnék, hogy a kicsi bármilyen betegséget elkapjon a kórházban. Így tehát a Madarász utcai részlegről egyből gyermekotthonba kerülnek a babák.

De mi van a szülőanyával?
Ott aztán kijelölnek számukra egy gyámot, majd családot keresnek nekik. Jó esetben hamar találnak is. A törvény egyébként azt mondja ki, hogy hat hetet kell várni, ha addig jelentkezik a szülőanya, és mégis szeretné maga nevelni a kicsit, akkor megvizsgálják, hogy megvannak-e ennek a feltételei.

Örökbe lehet adni
Ha hat hétig nem jelentkeznek a babáért, akkor örökbe adhatóvá válik és az örökbefogadó szülők jogállása megegyezik a vér szerinti szülőkével.

Kiemelt kép: Madarász Panna a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben – Fotók: Facebook/Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés