Hirdetés

Orbán Viktor elment az újságoshoz és vett egy pár “kormánygyalázó” lapot – számolt be a miniszterelnök akciójáról korábban a ma.hu.
A Szigony és a Práter utca kereszteződésében lévő Spar melletti újságosnak arról panaszkodott a kormányfő, hogy “fölpakoltak bennünket, mármint Magyarországot valami sajtószabadság ellenségeinek listájára”.
A miniszterelnök elmondta, arra gondolt, hogy keres egy “klasszikus” újságost, és megnézi, hogy milyen “kormánykritizáló vagy -gyalázó” lapok vannak, vásárol is belőlük, és megmutatja, hogy mennyi ilyen lap van.
“Hát, van a Hócipő, a 168 Óra, a HVG, szerintem” – sorolta a kínálatot az eladó, aki most a Józsefváros.hu-val osztott meg további részleteket az ominózus videóról.

Hirdetés

Mint mondta, ő maga is meglepődött, nem leszervezett eseményről volt szó. “Egyszer csak megállt oldalt a kormányfő kommandós busza, és odalépett hozzá, udvariasan köszönt, kezet fogott, és engedélyt kért, hogy hadd forgassanak egy rövid videót vele” – közölte a lappal az újságos.
Elárulta: a videóból kimaradt, hogy végül sem Magyar Narancsot, sem 168 Órát nem talált a miniszterelnök nála, de nem azért, mert ne árulná ezeket, hanem mert szerda van, és csütörtökön jelenik meg az új szám mindkét hetilapból.
Azt is kivágták a végleges verzióból – mint közölte -, hogy a miniszterelnök által előszeretettel használt “Hajrá, magyarok!” köszöntésére azt válaszolta, hogy szerinte nem olyan jó köszönés ez, neki nem jön be ez a szlogen; sőt annak idején még Orbán blogjára is megírta, hogy sokkal jobb lenne a “Hazádnak rendületlenül”, inkább illene a nemzethez.
A kormányfő erre azt válaszolta, hogy az túl komoly.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés