Hirdetés


Nem rég a Portfolio felkereste Zacher Gábort, aki a Hatvani Kórház sürgősségi osztályán dolgozik, hogy megkérdezzék mit tapasztalnak a negyedik hullám kórházra helyezett nyomásáról.
Zacher Gábor a megkeresésre elárulta, hogy nem értik, miért nem ismertetik az új koronavírusos betegek oltási adatait.

Hirdetés

Az EESZT-ről pár percen belül le lehetne hívni az adatokat, hogy kiderüljön, az új fertőzöttek közül hányan kapták meg korábban a védőoltásokat és hányan nem. Mindezzel pedig semmilyen személyes adatot nem sértenének meg, hiszen ezek tájékoztató jellegűek lennének csupán.
Állítása szerint egyetlen orvos és a teljes egészségügyi szakma sem a beteg neveire, vagy lakcímükre lenne kíváncsi, hanem arra, hogy miként működnek az oltások.

Hirdetés
Ennek híján jelenleg az egymás közötti információcseréből az derül ki, hogy az intenzív osztályra kerülő minden 5. nem oltott betegre jutott egy beoltott páciens.
A szem- és kötőhártya-gyulladás az egyik legújabb jele annak, ha valaki a koronavírus deltavariánsával fertőződött meg. Ennél frissebb szimptómát a már ismert tüneteken kívül nem tudnak az orvosok.
Zacher Gábor is azt mondta, hogy legalább a tömegközlekedésben, az üzletekben, az irodákban és más nyilvános zárt terekben visszahozná a kötelező maszkviselést, hogy lassuljon a járvány terjedési sebessége.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés