Hirdetés

Pintér Tibor és Árpa Attila – forrás: RTL


A hazai sportrajongók izgatottan várták az Árpa Attila és Pintér Tibor közötti nehézsúlyú bokszmeccset, ami a várt izgalmakat és feszültséget hozta. Az eseményre a közelmúlt egy másik nagyszabású bokszmeccse, az Istenes Bence és Rácz Jenő összecsapás után került sor, ami szintén nagy várakozást keltett a sportközönségben.

Hirdetés

És hogy milyennek tartotta a meccs előtt ellenfelét, Pintér Tibort?
“Nem tudom igazából megmondani – mondta el az rtl.hu-nak. – Mert az első meccse mindenkinek teljesen más, mindent elfelejt, amit tanult. Ezt láttam Ervinen is, Tenyán is. Mindenkin azt láttam, hogy jobban tud bokszolni, mint amit az első mérkőzésen mutat. Biztosan Tenya is jobban tud bokszolni, mint az első meccsén, ami – valljuk be őszintén – leginkább egy csapkodás volt, de én sem vagyok kivétel, én is nagyjából ezt csináltam.”

Hirdetés

A meccs előtt arról is beszéltek, hogy Tenya hatalmas izmai gátló tényezők is lehetnek, ha végigmegy a mérkőzés.
„Én, ha az ő ellenfelének az edzője lennék, egész biztosan arra hívnám fel a figyelmet, hogy próbáljuk meg elnyújtani a mérkőzést, az elején biztonságra törekedni magas fedezékkel, vagy jó lábmunkával megúszni a hatalmas ütéseket. Pintér Tenya izomzata kevésbé alkalmas 8 perces küzdelemre, mint bárki másé ebben a mezőnyben” – mondta el Kokó.
Árpa Attila, aki korábban gyors győzelmet aratott Nagy Ervin ellen, most Pintér Tenya, azaz Pintér Tibor ellen lépett szorítóba. Bár Árpa szerint az előző meccsén nem mutatta meg igazi boksz tudását, ezúttal kemény ellenfélre talált. A meccs előtti pillanatokban mindketten mosolygó arcot mutattak, Csobot Adél meglátogatásának köszönhetően, aki aranyos pónifogattal kísérte be a ringbe a magyar Herkulesként emlegetett Pintért.

Hirdetés

A ringben azonban a mosoly helyét a komoly küzdelem vette át. Az első menet óvatos kezdése után hamarosan beindult az igazi csata. Árpa Attila ökölvívói mozgásával és tisztább ütéseivel tűnt fel, míg Pintér Tibor kalapácsütéseivel válaszolt. A menet végére mindkét fél egyenlő esélyekkel állt.
A második menet durvább ütésváltással kezdődött, de mindkét bokszoló talpon maradt. Árpa Attila óriási, tiszta ütései láthatóan megviselték Pintér Tibort, a Nemzeti Lovasszínház vezetőjét.
A harmadik menetben már a fáradtság jelei mutatkoztak mindkét versenyzőn, de a küzdelem nem állt le. Árpa Attila ebben a szakaszban kezdeményezőbb volt, miközben Pintér Tibor tovább harcolt, ellenállva az ellenfél támadásainak.
A végső menetben Árpa Attila kiütésre törekedett, de Pintér Tibor állta a sarat. Az utolsó percekben mindkét versenyző már alig bírt állni, és a gongszó mindkettőjüknek megváltást hozott.
A pontozóbírók értékelése alapján végül Árpa Attila került ki győztesként ebben az izgalmas és fordulatos meccsben. Az eredmény talán nem meglepő, tekintve Árpa Attila teljesítményét, de Pintér Tibor is méltó ellenfélnek bizonyult ebben a nehézsúlyú összecsapásban.

Hirdetés

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés