Hirdetés

Merkely Béla: igenis lesznek különbségek a beoltottak és az oltást nem kérők jogai között.
A Semmelweis Egyetem rektora az RTL Híradójának elárulta, hogy tudomása szerint igenis lesznek különbségek a beoltottak és az oltást nem kérők jogai között.
Noha a kormány eddig nem fogalmazott meg konkrétumokat arról, milyen előjogokat élvezhetnek azok, akik megkapták az oltást, vagy átestek a fertőzésen, Merkely Béla az RTL Híradójának adott interjújában félreérthetetlen utalást tett arra, hogy itt bizony komoly megkülönböztetések lesznek.

Hirdetés

„Én úgy tudom, hogy a nyitás elsősorban ott elképzelhető, ahol a védettség már kialakult, azaz azok a személyek lehetnek majd szabadon, illetve ülhetnek ki egy viszonylag lazán kialakított kávézó teraszára, akik már beoltottak vagy átestek a fertőzésen” – mondta a rektor, aki tehát biztos benne, hogy a nem oltottak még akkor sem mozoghatnak kedvükre, ha a lakosság nagy része már védett lesz a vírussal szemben.
Szombaton egyébként megjelent a kormányrendelet, amely a kétmillió-ötszázezredik oltást beadásához köti a kijárási tilalom kitolását (este 10 órakor kezdődik majd), a szolgáltatások újbóli engedélyezését, illetve a vásárlással kapcsolatos új szabályokat. Merkely szerint viszont noha jó a cél a 2,5 millió vakcina mielőbbi beadása, de százszázalékos biztonságban akkor lenne mindenki, ha ötmillió embert sikerülne beoltani.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés