Hirdetés


Tragédiával végződött, hogy egy keverék kutya elkószált a családjától szerdán délután. Az állatot a szentendrei HÉV ütötte el, és bár időben érkezett a segítség, az életét már nem tudták megmenteni. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szívszorító szavakkal osztotta meg az eb tragédiáját szerda délután a közösségi oldalán.

Hirdetés

Elütötte a HÉV
Elpusztult az a kutya, amely szerdán délután elkószált a családjától, majd elütötte a szentendrei HÉV. A segítség ugyan gyorsan megérkezett, de már nem tudták megmenteni a szerencsétlenül járt négylábú életét.

Szívszorító gondolatok
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szívszorító szavakkal osztotta meg az eb tragédiáját szerda délután a közösségi oldalán.

Hirdetés

„Mi is megsirattunk”
„Drága Kósza! Sajnáljuk, hogy így alakult. Mi is megsirattunk, pedig csak egyszer találkoztunk. Szentendrén egy, a HÉV által elütött kutya kimentéséhez kértek segítséget. A mentés után állatkórházba szállítottuk a gerinctörött és koponyasérült kutyust. Időközben a gazdi is megérkezett, de sajnos Kósza életét értelmes keretek között nem lehetett megmenteni” – írták.

A miérteket ne keressétek
„A miérteket ne keressétek, senkinek sem könnyű. Őszinte részvétünk a gazdinak és köszönjük mindenkinek, aki részt vett a mentésben. Kósza emlékét mi is méltón őrizzük” – tették hozzá.

Bántották a kutyáját
Sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalon. A bejegyzésből, ami mellé egy videót is posztolt kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten. A gazda azt írja, az állat a kerítésen belül tartózkodott, amikor négyszer is lesújtottak rá egy éles tárggyal.

Máshol is próbálkozott
Nem sokkal később biztató hírek érkeztek: a feltételezett elkövetőt azonosították és hamar kiderült, hogy a közelben lakott. A nyomozás adatai szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével.

Hirdetés

Őrizetbe vették
Az 58 éves férfit augusztus 10-én fogták el a pesterzsébeti rendőrök, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Cs. József beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint megbánta, de különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni tettére.

Enyhítő és súlyosbító körülmények
Az elkövető férfi az eb gazdájától bocsánatot kért és kifejezte abbéli szándékát, hogy megtéríti az állatorvosi költségeket. A bíróság szerint többek közt enyhítő körülmény volt a ténybeli beismerés, a megbánás, illetve a vádlott leromlott egészségi állapota. Azonban súlyosbító körülmény volt büntetett előélete, valamint a cselekmény kirívóan gátlástalan elkövetési módja.

Üzenet a társadalomnak
Az eljáró bíró szóbeli indoklásában felhívta a figyelmet arra, hogy a mai döntés a társadalom felé is üzenetet hordoz: „mire számíthat az, aki ilyen cselekményt követ el”. Bár ritkán szabnak ki végrehajtandó szabadságvesztést egy állat ellen elkövetett bűncselekmény miatt, azonban ez ebben az esetben mindenképpen indokolt volt.

Kiemelt kép: az utolsó kép Kószáról. Fotó: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés