Hirdetés


Természetes termék, amely ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag és egyedülálló jótékony tulajdonságokkal rendelkezik a szervezet működésére nézve. Ez nem más, mint a méz. Abból is a legjobb fajta, a nyers méz.
A méz, ha természetes forrásból származik és kezeletlen, csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet bárki kamatoztathat. Lássuk, hogy melyek ezek!

Hirdetés

Mivel magas a szénhidrát tartalma, ezért természetes forrású cukorból származó, könnyen hozzáférhető energiával látja el a testet. Ne feledd, hogy a rendszeresség nem szabad, hogy egyenlő legyen a mértéktelenséggel.

Sebgyógyulást segítő
Köszönhetően mikrobaellenes és gyógyító tulajdonságainak, a méz jó hatással van a sebgyógyulásra, égési sebek esetén is.

Bőr tisztító
Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a méz segít megszabadulni a káros méreganyagoktól. Használd bátran, ha egészséges és tiszta bőrt szeretnél.

Hirdetés
Koleszterinszint csökkentő
A Scientific World Journalban (Tudományos Világ folyóirat) közzétett tanulmány kimutatta, hogy a méz csökkenti a koleszterinszintet, mivel a benne található antioxidánsok rossz koleszterint szabályozó hatással rendelkeznek. A vizsgálat résztvevői 30 napig 70g mézet fogyasztottak. Az eredmények a koleszterinszint 3%-os csökkenését mutatták ki.

Szíverősítő
A rossz koleszterin csökkentése és antioxidáns hatásának köszönhetően megakadályozza, hogy az artériák falában oxidáció, gyulladás és szűkület következzen be. Ezáltal segít megelőzni a szívelégtelenség kialakulását is.

Memória javító
A Reuters Health tanulmányt készített a mézfogyasztás memóriára gyakorolt ​​hatásának bemutatására. 102 nőt választottak ki, akik 4 hónapig 20g mézet fogyasztottak naponta. Azok, akik mézet fogyasztottak, egy megjegyzendő szólistából 15 szóval többre voltak képesek emlékezni, mint a kontroll csoport és egyéb memóriateszteken is jobban teljesítettek.

Hirdetés
Nyugodt alvást elősegítő
Szeretnél úgy aludni, mint egy kisbaba? Mielőtt elalszol, vegyél be egy kanál mézet. Ez segít felszabadítani a melatonint, amely alvást segítő hormon és segíti a belső óra szabályozását, az alvás-ébrenlét ciklus egyensúlyban tartását. A méz triptofánt is tartalmaz, amelyből melatonin és szerotonin képződik.

Emésztést támogató
Ha folyamatosan fájdalmat érzel a gyomrodban és emésztési zavarokkal küzdesz, akkor fogyassz mézet és vedd hasznát az antiszeptikus hatásának, amely segít enyhíteni a fájdalmakat.

Hirdetés
Idegrendszert támogató
A szervezet idegsejtjeinek első számú tápláléka a glükóz, amely a mézben is megtalálható. Ez segíti az idegsejtek megfelelő működését.

Segít a fogyókúrában
Ha le akarsz adni pár kilót, az egyik legelső tanács, amit az orvosoktól kapsz, hogy hagyd el a édességeket – azonban a mézet nem kell! Ugyanis a cukortartalma más, mint a többi édesítőszernek. A méz felgyorsítja az anyagcserédet, ami létfontosságú a fogyókúrához.

Fontos! A cukorbetegek óvatosabban fogyasszák, mivel képes hirtelen megemelni a vércukorszintet.

Forrás: tudasfaja.com
Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés