Hirdetés

Ha van egy ikertestvéred, az azt jelenti, hogy nemcsak a szüleitek és a családotok közös, de a születésnapotokon, sőt még az anyaméhen is osztoztatok. Az egypetéjű ikreknek pedig még az arcuk is egyforma! Bár időnként zavaró lehet, hogy inkább csak ikrekként jegyeznek meg titeket, mintsem különálló emberekként, ikernek lenni mégis különleges dolog, hiszen a teljes népességnek csupán 3%-a tartozik ebbe a csoportba. Ha ikertestvéred van, van egy “beépített” legjobb barátod, de ez csak az egyik oka annak, amiért az ikrekre a többi ember irigykedhet.

Az ikrek között működő megérzés létező dolog


Bár tudományos bizonyíték nincs arra nézve, hogy azoknak, akik közös anyaméhen osztoztak, egymással kapcsolatban különleges megérzéseik vannak, az ikrek többsége állítja, működésbe lép a hatodik érzékük, ha az ikerpárjukról van szó. Volt egy eset, mikor egy nő leesett a lépcsőről és megsérült a térde. Az ikertestvére ezzel egy időben szörnyű fájdalmat érzett ugyanazon a lábán, miközben éppen a világ másik felén volt.
Egy kutatásban azt kérdezték ikrektől, szerintük van-e olyan képességük, melynek segítségével tudják, hogy mi történik a másikkal. A válaszadók 40%-a igennel felelt.

Hirdetés
Ez a telepátia pedig nemcsak fizikai dolgok tekintetében működik. A Jim-ikrek, akiket születésükkor elválasztottak egymástól és csak 39 éves korukban találkoztak újra, rádöbbentek, hogy rengeteg hasonlóság van köztük. Véletlenül mindkettőt Jim névre keresztelték az örökbefogadó szüleik, mindkettőnek a Toy nevet viselte a kutyája, mindketten Linda nevű nőt vettek feleségül, majd elváltak és a második felesége mindkettejüknek Betty nevű nő lett. Mindketten részmunkaidős seriffként szolgáltak, és szerettek barkácsolni.

Egy család a családon belül


Mivel ugyanarról a helyről érkeztek nagyjából ugyanabban az időben, nagy az esélye, hogy egymás legjobb barátaivá válnak, főleg, ha együtt nőnek fel. Az ikertestvéreknek egy külön kis világuk van a családon belül, kapcsolatuk egymással sokkal szorosabb, mint a család többi tagjával. Olyannyira, hogy egy tanulmány szerint az ikertestvérek 40%-ának saját nyelve is van.

Egyforma kinézetük miatt helyettesíteni tudják egymást


Azok között az ikrek között, akik egyformán néznek ki, még szorosabb a kötődés, hiszen folyton meg tudnak viccelni másokat. A legtöbb ember nem tudja őket megkülönböztetni, csak ők maguk tudják, hogy melyikük kicsoda. Meg tudják tréfálni a szüleiket, a tanáraikat, ha a szükség úgy kívánja, egymás helyébe tudnak lépni. Pontosan ezt tette Rami Malek, aki egyszer helyet cserélt ikertestvérével, Samivel, hogy segítsen neki egy főiskolai előadás megtartásában.

Tovább élnek, mint mások


Bár az ikreknél nagyobb az esély arra, hogy a terhesség alatt vagy röviddel születés után meghalnak, halálozási rátájuk csökkent az elmúlt 30 évben. Egy tanulmány szerint az egypetéjű ikrek hosszabb ideig élnek, mint a kétpetéjűek, akik pedig tovább élnek, mint az átlagemberek. A fiú egypetéjű ikrek élnek legtovább. Ennek oka az lehet, hogy az egészségükre is jótékonyan hat, hogy valaki ennyire közel áll hozzájuk és mindig támogatja őket.

Fesztiválokon is ünneplik magukat


Világszerte számos ünnepség van, melyeken az ikrek ünneplik azt, hogy különlegesek és egyediek, mégis egyformák. Az ilyen események pedig azoknak a legérdekesebbek, akik nem ikerként születtek.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés