Hirdetés

Egy hónapig élt Biatorbágyon az utcán egy szemetes tövében Rozsdi, aki az október végi nagy viharban szökött el pátyi otthonából. Annyira félt az emberektől, hogy szinte lehetetlen volt megfogni. A környéken lakók etették, de ez számára csak átmeneti megoldás volt. A tél közeledtével az élete is veszélyben forgott, tenni kellett valamit.

Próbáltam csalogatni, finom falatokkal, de mindig csak akkor nyúlt az ételhez, ha elmentem. Egy idő után már akkor is közelebb jött, ha beszálltam a kocsiba. Aztán egy verőfényes napon megtört a jég. Azt hiszem rájött, hogy jót akarok neki. A kezemből evett, rá tudtam tenni a pórázt és lassacskán bizalmat szavazott nekem. Látszott, hogy régen nem kapott simogatást, teljesen el volt szokva az érintéstől. Több mint 1 órát ültem vele a kocsi mellett, mire telefonos segítséggel egy trükkös stratégiával sikerült beültetnem.
Kiderült, hogy van benne chip, sőt regisztrálva is van, így Rozsdi estére már a családjánál töltötte az éjszakát, nem pedig a szemeteszsákok tövében. Aznap este még elhajtottam arra, furcsa volt látni, hogy nem fekszik ott a kis barna kutya, ahol eddig megszoktam,a fűben összegömbölyödve. De ha nincs benne chip vagy nincs regisztrálva, akkor Rozsdi most nem lehetne otthon családjával. Ezért fontos, hogy legyen regisztrálva a chip, a név, cím és telefonszám.
Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!
Forrás: zoozoo.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés