Hirdetés

Mit kezdenék egy olyan helyen, ahol az emberélet értéke centekben mérhető? Ha azt hitted, a magyarok nem figyelnek eléggé egymásra, akkor most csodálkozni fogsz.
Vendégszerzőnk, Seneca írása.
A fenti videón azt láthatod, ahogy egy amerikai beépített ügynök egy boltban előkapná a fegyverét, de még előtte lelövik. Ez önmagában is “szenzációs” felvétel, de van egy sokkal izgalmasabb része…
Nézd meg a jobb alsó sarokban a kasszánál fizető vásárlót. Éppen megölnek mellete egy embert, tűzharc közepébe kerül. Mit csinál?
Folytatja a vásárlást, fizet, megkapja a visszajárót és elmegy.
Épp most esett össze mellette valaki, dőlhet belőle a vér, lehet, hogy haldoklik. Az ő válasza erre: “nem az én dolgom”, “semmi közöm hozzá”, “jó, hogy nem én kaptam be”.
Elképzeled, mit mond otthon a feleségének vacsora közben?
“Képzeld drágám! Ma lelőttek mellettem valakit a boltban?”
“Ó tényleg? Már megint! Milyen kellemetlen… Kérsz még egy csirkecombot?”
Számomra teljesen elképzelhetetlen és érthetetlen ez a mentalitás. “Ma nekem, holnap neked” – áll a bölcs székely fejfáján. Ha nem készülsz fel erre, ha nem próbálsz meg más bajában is segíteni, mire számítasz, ha rád kerül a sor, ha te jársz pórul?
Amerikának meg kell tanulnia a székely sírfelirat bölcsességét, ha túl akar élni. Idáig kényelmesen elvoltak hatalmas és óceánokkal körülvett világukban. De ha megjelenik a határaikon belül a terrorizmus – amire minden esély megvan -, akkor ki kell fejleszteniük az együttérzés képességét.
A magyaroknak pedig mielőbb észre kell venniük, hogy Amerika majmolása rossz út. A saját kultúránkat kell erősíteni és védeni.
És lehajolni, ha valaki bajban van.
Forrás: vilaghalo.info

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés