Hirdetés


Friss hírek érkeztek Ganxsta Zolee édesanyjáról. A BudaPestkörnyéke.hu írta meg a hétvégén, hogy a 95 esztendős legendás színész, Kassai Ilona kórházba került.

Hirdetés

Egy angyalföldi gondozóházba költözött
Kassai Ilona a saját elhatározásából költözött be az angyalföldi gondozóházba, ahol vigyáznak rá, és megfelelő körülményeket biztosítanak számára. A 95 éves színésznő így szeretné kímélni a fiát, Ganxsta Zolit. „Sokszor kikapcsoltam a telefonomat, nem volt kedvem beszélgetni, mert tavaly év végén rossz passz­ba kerültem. Valahogy életunt lettem, és csak az elvesztett szeretteim, a szüleim, a bátyám és a nővérem jártak az eszemben” – mondta akkor állapotáról a színésznő.

Gondoskodnak róla
„Szerencsére most már lelkileg jól vagyok. Az ápolók szeretettel gondoskodnak rólam, vitaminokat szedek, gyógyszereket kapok, mindennap friss gyümölcsöt, édességet adnak. A szobámat takarítják, odafigyelnek rám. Meg is kérdeztem az egyik nővérkét, hogy miért csinálja ezt a nehéz munkát, mire azt mondta, szeret másokról gondoskodni” – tette hozzá Kassai Ilona.

Hirdetés

Egyedül van a szobájában
Kassai Ilona egyedül van a szobájában, ez külön kérése volt, mikor odaköltözött. Elárulta, szeret nosztalgiázni, mikor fényképeket nézeget, de akarva akaratlanul is eszébe jut, mennyi barát, pályatárs távozott az utóbbi időszakban. Ganxsta Zolee édesanyját nem foglalkoztatja a halál gondolata.

Kórházba vitték
„Néhány hete bent voltunk nála a lányommal, Zoéval az otthonban. Nagyon jó állapotban van fizikálisan és szellemileg is. Táncolt nekünk, ment a duma, viccelődött, vágta a poénokat. Királyság volt. Utána jött a hír, hogy covidos. Átvitték a Honvédkórházba a biztonság kedvéért, majd visszaengedték az otthonba, de még lázas volt” – árulta el Ganxsta Zolee a friss híreket édesanyja állapotáról.

Visszakerült
„Aztán megint rosszul lett, így megint vissza kellett mennie a kórházba. Remélem, gyorsan stabilizálják, és akkor mehetünk hozzá újra. Nincsen nagy baj, minden lelet negatív lett” – tette hozzá.

Hirdetés

Minden rendben
Most friss hírek érkeztek Kassai Ilona állapotáról. Az intézmény vezetője a Blikk megkeresésére pedig most elárulta, hogy a művésznő újra köztük van, egészséges, és minden a legnagyobb rendben van. „A tesztek során kiderült, hogy a művésznő influenzával küzdött. Mostanra szerencsére remekül van, már vissza is tért közénk, sétál, jókedvű, minden a legnagyobb rendben” – mondta az otthon vezetője, aki maga is sokat foglalkozik a lakókkal.

Hat évtizedes művészi pálya
Kassai Ilona mögött hat évtizedes művészi pálya áll. Fiatalon színházakban játszott, később rendszeresen szinkronizált, és filmekben is szerepelt. Többek között a Gyilkos sorok sorozat főszereplője az ő hangján szólalt meg, és a Harry Potter-filmekből ismert Galagonya professzorasszony is.

Hirdetés

Fiatalon kapott Kossuth-díjat
Még 35 éves sem volt, amikor Kossuth-díjat kapott. Sokáig ő volt a legfiatalabb magyar színésznő, aki ilyen magas állami kitüntetésben részesült. „Sok helyen hirdettem a kultúrát, talán ezt ismerték el a rangos díjjal. A Déryné Színház tagja voltam. Utazótársulatként jártuk a kisvárosokat, falvakat. Fontosnak tartottam, hogy az egyszerű, vidéki emberekhez is eljusson a színház, hogy a tanyasi asszonyok is egy hónapban egyszer felvehessék a szép ruhájukat, és beülhessenek egy előadásra” – emlékezett vissza.

Százéves koráig szeretne élni
Ilona számára szinte ünnep, amikor a fia és a 15 éves unokája, Zoé meglátogatja a gondozóházban. A karácsonyt együtt töltötték. A gimnazista unoka, Zoé korábban azt mondta, hogy színésznő szeretne lenni. Ennek természetesen örülne a nagymama, aki nem ígéri, hogy az első színpadra lépését megéri, de most úgy gondolja, 100 éves koráig szeretne élni.

Kiemelt kép: Kassai Ilona és fia, Ganxsta Zolee. Fotó: Ganxsta Zolee/FacebookForrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés