Hirdetés

A mintegy 10 ezer jégtömbből épülő szálloda teljes kihasználtsággal működik.
Évről-évre, minden esztendőben felépítik a Fogarasi havasokban az egyedülálló jégtemplomot és a jéghotelt.

A 2000 méter magasan lévő Bâlea-tó szomszédságában létrehozott épületek bárki előtt nyitva állnak, de nem árt számításba venni, hogy csak felvonóval közelíthetőek meg, mivel ebben az időszakban a transzfogarasi utat lezárják.
Az ökomenikus jégtemplom vallási felekezettől függetlenül várja akár azokat is, akik keresztelőt, vagy esküvőt szeretnének itt tartani (mindkettőre akadt már több példa is).

HirdetésA templommal együtt szállásokat is építenek. Vízkeresztkor megszentelik a tó vizét, ahonnan a jégkockákat kivágják. A mintegy 10 ezer jégtömbből épülő szálloda teljes kihasználtsággal működik télen, ami nem csoda, hiszen hatalmas hó várja a síelőket.
A szálloda koncepciója évről-évre változik. tavaly az asztrológia van a középpontban – vagyis minden szoba egy-egy csillagjegy stílusának megfelelően készült el.


A hotel teljesen jégből épült. A szobák hőmérséklete mínusz 2 és plusz 2 fok között változik – melegnek éppen nem nevezhetjük.
A hotel speciális hálózsákot, és állatbőrből készült takarókat bocsát a vendégek rendelkezésére, így nem kell megijedni az alacsony hőmérséklettől. Mindenki túléli a fagyos éjszakát!

Egy éjszaka egy kétágyas szobában megközelítőleg 100 euróba kerül.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés