Hirdetés


Só nélkül nem tudnánk elképzelni a konyhát, se pedig a sütést-főzést. Az ételízesítés mellett azonban még sok más dologra is használható. Emlékszünk még arra a mesére, amikor a királylány azt mondta a királynak, az édesapjának, hogy úgy szereti, mint a sót. A király pedig először nem értette, és tiszteletlenségnek vette, később azonban rájött, hogy milyen fontos is az életünkben a só..Miután ezt elolvasod, még inkább egyetértesz majd vele:
Az alábbi trükkökről tényleg csak kevesen tudnak:

1.) Miután fel törjük a tojást, nagyon sok esetben elkerülhetetlenül tojásfehérje szennyeződés marad a konyhapulton. Ezt azonban könnyedén eltávolíthatjuk, ha sóval szórjuk fel, így könnyen le lehet majd törölni.

2.) Ahogy a legtöbb kártevő rovar, a hangyák sem szeretik a sót, így ha vonulási útvonalukat felszórjuk sóval, akkor gyakorlatilag elbúcsúzhatunk a kellemetlen kis rovaroktól. Látod: Vegyszert sem használtunk, nem károsítjuk se saját egészségünket, sem a környezetet, azonban a problémát könnyedén megoldottuk!

3.) A lefolyódugulás egy meghatározott fajtájával szemben is igen hatékony, mégpedig azzal szemben, amelyet csomóba összeállt haj okoz. Nagyjából negyed csésze szódabikarbónát ¼ csésze sóval kell összekeverjük, és azt a lefolyóba szórni. Ezután 2,5 deciliter fehér ecetet öntünk rá: a habzó keverék feloldja a nyálkás, összeállt szennyeződést.

4.) A zsírból, olajból keletkező tüzek oltásában kiváló, hogyha még a kezdeti stádiumban a lángba sót szórunk. Ez nagyon hasznos lehet, mert az ilyen tüzek igen gyakoriak a háztartásokban.
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés